Baconschi: Apartenenţa Turciei la UE ar consolida Uniunea ca actor global

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, la Ankara, că în opinia României, apartenenţa Turciei la UE ar consolida Uniunea ca actor global, oferindu-i o relevanţă geostrategică mai mare.

68 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Apartenenţa Turciei la UE ar consolida Uniunea ca actor global

Baconschi: Apartenenţa Turciei la UE ar consolida Uniunea ca actor global (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"România consideră că apartenenţa Turciei la UE ar consolida Uniunea ca actor global şi i-ar da o relevanţă geostrategică mult mai mare", a declarat Baconschi.

Ministrul român a adăugat însă că aderarea la UE s-a făcut în toate cazurile după îndeplinirea tuturor criteriilor.

"Pe de altă parte, toţi noii membri au devenit membri cu drepturi depline după ce au îndeplinit toate criteriile de aderare şi au negociat toate capitolele", a spus el.

Baconschi a mai spus că România susţine liberalizarea vizelor între Turcia şi UE.

Susţinerea aderării Turciei la UE a fost de asemenea menţionată de ministrul de Externe în discuţia cu preşedintele Abdullah Gul.

Ministrul a apreciat că România va continua să fie "un prieten statornic al Turciei în contextul UE şi un partener apropiat în NATO", a precizat MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici