Baconschi, la plecarea de la MAE: Am împachetat totul foarte repede, date fiind împrejurările

Teodor Baconschi a declarat, miercuri, la plecarea de la MAE, că a împachetat totul foarte repede, date fiind împrejurările, el adăugând că îl aşteaptă o perioadă de construcţie în partid şi că priveşte cu optimism perspectiva de înnoire a clasei politice din România.

210 afișări
Imaginea articolului Baconschi, la plecarea de la MAE: Am împachetat totul foarte repede, date fiind împrejurările

Teodor Baconschi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am împachetat totul foarte repede, date fiind împrejurările. Dar mă aşteaptă în plan politic o muncă de construcţie, extrem de laborioasă, de serioasă şi sunt, prin natura mea, o persoană foarte activă care priveşte cu optimism perspectiva de înnoire a clasei politice din România, de europenizare a vieţii politice care este de prea multe ori marcată de animozităţi personale şi de mize mici. Aşa că sunt convins că viitorul aparţine tuturor oamenilor de bună credinţă, de bun profil profesional, cu un CV construit pe muncă şi pe competenţă şi care au dreptul să păşească în prim-planul vieţii politice după această tranziţie care ne-a cam ameţit pe toţi", a spus Baconschi la plecarea din Ministerul de Externe.

El a amintit că, în ultimii 15 ani, şi-a dedicat multă energie "carierei diplomatice şi interesului naţional al României" şi că a făcut acest lucru "cu devotament şi cu un sentiment de onoare".

La rândul său, Cristian Diaconescu, venit miercuri dimineaţă la MAE pentru a-şi prelua mandatul, i-a mulţumit lui Baconschi "pentru întreaga activitate şi pentru modul în care s-au gestionat relaţiile internaţionale în această perioadă".

"Sunt foarte multe lucruri bune pe care am să mă străduiesc să le continuu şi sunt convins că standardul relaţiilor pe care România le are prin intermediul instituţiei diplomatice româneşti a fost îmbogăţit prin contribuţia domnului Baconschi. Este o situaţie într-adevăr complexă, este un moment intern şi extern destul de alambicat, dar pe de altă parte sunt convins că paşi serioşi s-au făcut în direcţia bună. Evident, voi continua demersurile ca în anul 2012 să închidem acest capitol al integrării României în zona Schengen. Şi sunt de asemenea convins că evoluţiile până în acest moment la nivelul acumulărilor pentru o decizie corespunzătoare au fost deja făcute, deci chiar dacă este ceva mai complicat, lucrurile vor fi soluţionate corespunzător", a spus el, potrivit unei stiri MEDIAFAX.

Diaconescu a adăugat că nu vrea să înceapă prima zi la MAE prin a schimba ceva, ci prin a evalua situaţia.

"Priorităţile nu vor fi nici extrem de deosebite, nici altele decât cele care au funcţionat până acum", a spus el.

Teodor Baconschi a spus că a convenit cu Diaconescu să se consulte periodic, "astfel încât detaliile de fineţe ale fiecărui dosar să poată fi gestionate cât mai inteligent".

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a depus, marţi, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţie, la ceremonie asistând consilieri prezidenţiali, unii membri ai Guvernului, în frunte cu premierul Emil Boc, dar şi reprezentanţi ai UNPR, precum şi Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici