Banias: Plecarea din PDL nu are legătură cu dosarul de la DNA

Noul lider al organizaţiei judeţene a PC Constanţa, Mircea Banias, a afirmat că plecarea sa din PDL nu are legătură cu dosarul în care este anchetat de către DNA şi susţine că nu ştie nici acum care sunt acuzaţiile care i se aduc.

256 afișări
Imaginea articolului Banias: Plecarea din PDL nu are legătură cu dosarul de la DNA

Banias: Plecarea din PDL nu are legătură cu dosarul de la DNA (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"Vă mărturisesc că nici astăzi, după 8-9 luni de când a început această poveste, nu ştiu pentru ce mă cercetează DNA, ce intenţii au ei cu acest dosar. Singura acuzaţie pe care mi-o aduc procurorii DNA este ceea că am fost membru PDL, pentru că nu reiese de nicăieri că aş fi avut vreun folos sau vreun câştig direct sau indirect. Dacă aş fi avut probleme cu acest dosar, vă asigur că nu plecam din partidul care guvernează România într-un partid mic din opoziţie, care nu văd cum ar putea să-mi ofere mie vreun fel de protecţie", a declarat Banias, joi, în prima sa conferinţă în calitate de preşedinte al PC Constanţa.

Întrebat de jurnalişti dacă nu cumva a intrat în PC pentru a avea protecţie în cazul în care USL va câştiga viitoarele alegeri, Mircea Banias a afirmat că nu crede că Uniunea Social-Liberală va reuşi să se impună la următorul scrutin.

"Eu nu sunt convins că USL va câştiga, îmi doresc să câştige şi am să fac tot ce depinde de mine să câştige aceste alegeri pentru că am venit cu bună credinţă. Mi se pare ridicol să pretindă cineva că am venit ca să-mi fie bine, nu ştiu când şi nu aş fi stat acolo unde teoretic putea să mi se asigure o linişte. Nu are nicio legătură cu faptul că se întâmplă abuzuri din partea DNA-ului cu decizia pe care am luat-o. Dacă era să plec, plecam de atunci", a menţionat Mircea Banias.

El a explicat şi faptul că a părăsit PDL deoarece toate propunerile făcute conducerii centrale nu au fost luate în considerare.

"Începând cu februarie 2011, am fost printre puţinii lideri de organizaţii judeţene care au opinat că schimbarea premierului Boc ar fi o soluţie pentru relansarea partidului. (...) Am propus o remaniere a Cabinetului, am susţinut numirea unui premier tehnocrat şi a formării unui Guvern de specialişti. Am militat în interiorul PDL-ului pentru dialogul cu partidele din opoziţie. Vă asigur că experienţa avută în Senat nu este tocmai plăcută pentru că Guvernul s-a învăţat să îşi impună punctul de vedere prin forţă, refuzând dialogul şi negocierea", a menţionat Mircea Banias.

Liderul PC Constanţa a mai afirmat că este posibil să vină alături de el şi alţi democrat-liberali, iar printre ei s-ar afla şi fratele său.

"Nu am vrut să influenţez pe nimeni, până la urmă cariera politică este o opţiune personală. Cred că sunt colegi cu care am lucrat şi care vor dori să mi se alăture în acest demers. Pe de altă parte, nu vreau să oblig pe nimeni să ia decizii dacă nu sunt convinşi să facă aşa ceva. Fratele meu, cred, mă va urma, nu mi se pare normal ca într-o familie un frate să fie într-un partid, iar celălalt într-un partid de opoziţie", a completat Banias.

Senatorul Mircea Banias, care a demisionat din PDL, a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că s-a înscris în PC şi că, în continuare, va activa în grupul parlamentar liberal-conservator.

Senatorul Mircea Banias a precizat în plen că şi-a dat demisia din PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici