Bănicioiu îi cere lui Ridzi să renunţe la imunitatea parlamentară pe perioada anchetei

Preşedintele Tineretului Social Democrat (TSD), deputatul Nicolae Bănicioiu, i-a cerut, sâmbătă, fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, să demisioneze din Parlament şi să renunţe la imunitate pe perioada anchetei.

21 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu îi cere lui Ridzi să renunţe la imunitatea parlamentară pe perioada anchetei

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi (Imagine: Mediafax Foto)

De asemenea, deputatul îi cere Monicăi Iacob Ridzi să se pună la dispoziţia instituţiilor abilitate care anchetează afacerile derulate de minister.

Bănicioiu a declarat, într-o conferinţă de presă la Cluj, că este "normal şi decent" ca Ridzi să facă acum ceea ce a pretins altor parlamentari, respectiv să se pună la dispoziţia Justiţiei, fără imunitate.

"Deşi nu se mai spune, doamna Ridzi este parlamentar, are imunitate, se ascunde după imunitate şi este protejată de imunitatea parlamentară. Cred că demisia domniei sale ar uşura demersul Justiţiei. Îi spun că e normal şi decent să facă ceea ce a pretins în 2005 celorlalţi, în speţă lui Adrian Năstase, să se ducă în faţa Justiţiei, iar pentru a se duce ar trebui să nu aibă imunitate parlamentară”, a afirmat liderul TSD.

În opinia acestuia, faptul că Monica Iacob Ridzi "se ascunde" în spatele imunităţii parlamentare denotă că "demagogia este la putere".

"Faptul că s-a răzgândit atât de repede, din 2005 până în 2009, denotă clar că demagogia este, încă, la putere în România şi că nu îşi asumă declaraţiile politice, care sunt doar de vară şi de campanie", a spus liderul TSD.

Membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor au amânat, în urmă cu două săptămâni, luarea unei decizii în privinţa raportului întocmit de Comisia de anchetă în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici