Banu: Am demisionat pentru că mă simţeam ignorat şi neconfortabil

Deputatul Mihai Banu a declarat, marţi, pentru MEDIFAX, că a demisionat din PNL pentru că se simte ignorat, precizând că nu se mai simte confortabil în organizaţia de Bacău, despre care spune că e condusă cu autoritarism de Romeo Stavarache, el anunţând că se va înscrie vineri în PDL.

103 afișări
Imaginea articolului Banu: Am demisionat pentru că mă simţeam ignorat şi neconfortabil

Banu: Am demisionat pentru că mă simţeam ignorat şi neconfortabil (Imagine: www.mihaibanu.ro)

Întrebat dacă este adevărat că demisionează din PNL, Mihai Banu a răspuns: "Este foarte adevărat".

"La vremea asta mă simt ignorat. Nu mai încearcă nimeni să valorifice experienţa pe care o deţin într-un anumit domeniu. În plus, s-a creat o stare de disconfort, fără perspective de a se îmbunătăţi în cadrul organizaţiei noastre (PNL Bacău - n.r.). E ca şi într-o căsnicie, nu mă mai simt confortabil. Nu mai cred că mă pot manifesta în această organizaţie. Între mine şi Stavarache există o diferenţă totală de viziune asupra organizaţiilor politice", a spus Banu.

El a criticat "autoritarismul" actualului şef al filialei PNL Bacău, anunţând că se va înscrie vineri în PDL.

"Eu cred în democraţie, cred în libertate, nu cred în autoritarism, în mesianimul unor lideri politici, în profeţiile altora cu scoruri astronomice. Eu cred că partidul trebuie să fie o structură foarte bine organizată, să aibă un program foarte clar, obiective foarte clare şi oameni de imagine. Dar hărnicia e cea care poate da rezultate în cadrul organizaţiei politice. Eu mi-am manifestat această hărnicie, am avut cel mai bun scor la alegerile parlamentare, scoruri foarte bune la europarlamentare şi la prezidenţiale, nu mă poate acuza nimeni că activitatea mea din PNL nu a fost eficientă. Vineri mă voi înscrie în PDL", a adăugat Banu.

Deputatul a confirmat şi informaţia potrivit căreia Gabriel Berca ar primi din partea PDL şefia filialei judeţene din Bacău.

"Da, este adevărat. Gabi Berca nu a avut loc în PNL într-o funcţie de conducere, are lor în PDL, la şefia organizaţiei, probabil şi într-o funcţie la nivel naţional şi atunci ne întrebăm de ce nu a fost văzut, nu Mihai Banu care e la sfârşitul carierei, ci Gabi Berca, care e la începtul carierei politice, pentru că e un tânăr căruia îi place să facă politică. Pe mine şi acest lucru m-a deranjat, pentru că se încearcă blocarea carierei unor oameni care doresc să facă politică. În condiţiile astea în care se blochează carierele unor tineri, eu nu pot fi părtaş la asemenea viziuni şi asemenea atitudini", a afirmat Mihai Banu.

Banu a mai spus că Berca a suportat mai multe decât a suportat el în PNL, precizând că îi înţelege opţiunea.

Cred că 60% din reţeaua electorală a PNL Bacău va pleca la PDL

Deputatul Mihai Banu a declarat că, în opinia sa, 60% din "reţeaua electorală" a PNL Bacău va păsări filiala liberală şi va trece la PDL în următoarele săptămâni, urmare a modului în care este condus partidul în acest moment.

Întrebat dacă mai sunt şi alţi liberali din Bacău care vor părăsi filiala PNL, Banu a spus că 60 de procente din reţeaua electorală a PNL Bacău va părăsi filiala.

"Eu cred că reţeaua electorală a PNL Bacău, în procent de 60%, va pleca la PDL în următoarele săptămâni. Şi va fi un lucru foarte dificil pentru PNL să-şi refacă reţeaua", a spus Mihai Banu.

Întrebat dacă "reţeaua electorală" cuprinde şi membrii de filială, deputatul a răspuns: "Obligatoriu".

"Dacă nu mai contează experienţa, expertiza, nu contează hărnicia, dăruirea, contează prietenia cu unul sau cu altul, asta e la vremea asta PNL. În conducerea PNL la această dată există persoane care nu au ce căuta nici la nivel de filială judeţeană. Nu mă mai reprezintă asemenea oameni. Aş fi acceptat să rămân dacă Antonescu ar fi putut fi clonat în 29 de exemplare, dar atâta vreme cât şi-au făcut loc acolo fel şi fel de oameni, care nu au niciun fel de valoare intelectuală... Aşa am constatat eu", a spus Banu.

Senatorul PNL Gabriel Berca, care a demisionat, marţi dimineaţă, din partid, spunând că "lucrurile nu mai sunt în regulă în partid de mai multă vreme" şi că se va înscrie în PDL, a declarat că, alături de el, demisionează din partid şi deputatul PNL Mihai Banu.

Deputatul Mihai Banu are 59 de ani şi a fost, în perioada 2005-2008, director executiv Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bacău şi vicepreşedinte al Federaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr, vicepreşedinte.

În Camera Deputaţilor, Mihai Banu este membru al Comisiei pentru agricultură.

Banu a fost, între 1992 şi 1995, vicepreşedinte al Organizaţiei Bacău a PDAR, între 1996 şi 2000 vicepreşedinte al organizaţiei Bacău a PNL, iar din 2003 a fost membru al filialei liberale din judeţul Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici