Barack Obama: "au murit înecaţi 700 de refugiaţi lângă Pylos, dar presa a acordat multă atenţie submersibilului cu 5 oameni bogaţi, dintr-un minut în altul"

  • "Moartea unui om este o tragedie. Moartea a milioane oameni este o statistică" (răspuns dat de Stalin lui Churchill în timpul Conferinţei de la Ialta în 1945).
  • Fostul preşedinte american Barrack Obama a pus în contrast atenţia presei asupra submersibilului Titan cu cea acordată pierderii a 700 de solicitanţi de azil care au murit în apropiere de Pylos, Grecia.
  • Vasul recent scufundat a provocat un bilanţ cutremurător, aproape la jumătate din bilanţul victimelor de pe vasul Titanic în 1912.
5131 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: "au murit înecaţi 700 de refugiaţi lângă Pylos, dar presa a acordat multă atenţie submersibilului cu 5 oameni bogaţi, dintr-un minut în altul"

Makis Mylonas, Twitter

Obama a vorbit la un eveniment cu Fundaţia Stavros Niarchos unde a subliniat inegalitatea socială. Fostul preşedinte american a vizitat ruinele antice ale Acropolei din Atena, alături de familia sa, scrie New York Post.

"Te gândeşti la ce se întâmplă săptămâna asta. Există o potenţială tragedie care se desfăşoară cu un submersibil care primeşte acoperire TV, din minut în minut, la ştiri,  în întreaga lume şi este de înţeles pentru că toţi dorim şi ne rugăm pentru ca aceşti oameni să fie salvaţi.Dar faptul că a atras mai multă atenţie decât 700 de oameni care s-au înecat lângă Pylos este o situaţie insuportabilă".

Moartea a sute de refugiaţi în largul coastelor Greciei a şocat naţiunea, dar şi Europa.

Chiar şi politicienii anti-imigranţi şi-au exprimat simpatia, dar alţii se întreabă dacă autorităţile sunt de vină. Unii europeni de extrema dreaptă i-au catalogat drept invadatori şi susţin că şi-au meritat soarta, scrie DW.

Potrivit Al Jazeera, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a estimat că nava transporta între 700 şi 750 de persoane, inclusiv cel puţin 40 de copii, pe baza interviurilor cu supravieţuitorii. Organizaţia Salvaţi Copiii a susţinut că erau mai mulţi minori - aproximativ 100.

Sea Watch scrie că Marea Mediterană nu este doar un cimitir, ci o scenă a crimei. 

Vasul recent scufundat a provocat un bilanţ cutremurător, aproape la jumătate din bilanţul victimelor de pe vasul Titanic în 1912. 

Doar că aceşti pasageri nu erau acolo pe un yacht să se relaxeze într-o vacanţă, erau oameni care voiau să scape din ţări aflate în război şi luptau să supravieţuiască, iar Uniunea Europeană nu le-a acordat suficient ajutor la timp. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici