Barna: Afirmaţiile preşedintelui despre proiectul privind Ţinutul Secuiesc, asemănătoare cu cele ale lui Vadim. Un mesaj regretabil

  • Dan Barna spune că mesajul preşedintelui Klaus Iohannis faţă de proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc este regretabil
  • El susţine că afirmaţiile preşedintelui sunt asemănătoare cu cele ale lui Vadim Tudor sau Traian Băsescu: temă naţionalistă
  • Liderul USR pune adoptarea tacită a proiectului pe seama „incompetenţei a ceea ce înseamnă fluxul legislativ a domnului Ciolacu şi PSD”
5106 afișări
Imaginea articolului  Barna: Afirmaţiile preşedintelui despre proiectul privind Ţinutul Secuiesc, asemănătoare cu cele ale lui Vadim. Un mesaj regretabil

Barna: Afirmaţiile preşedintelui despre proiectul privind Ţinutul Secuiesc, asemănătoare cu cele ale lui Vadim. Un mesaj regretabil

Dan Barna susţine că mesajul preşedintelui Klaus Iohannis referitor la proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc, este regretabil. El spune că a abordat tema naţionalistă, iar afirmaţiile sunt asemănătoare cu cele ale lui Vadim Tudor şi Traian Băsescu.

„Faptul că  preşedintele României, şi asta e foarte important, a decis să adopte astfel de mesaj, specific anilor '90, sunt afirmaţiile din intervenţia domniei sale, foarte asemănătoare cu afirmaţiile lui Vadim Tudor. Faptul că a ales să adote un astel de mesaj arată că a ales, cumva, ca să facem o comparaţie proximă, cu aceeaşi tehnică pe care a folosit-o, ani de zile, Traian Băsescu, când arunca diverse fente comunicaţionale către societate în încercarea de a evita temele steingente ale zilei”, a argumentat preşedintele USR, Dan Barna, miercuri, pentru Mediafax.

Liderul USR spune că este vorba doar despre o temă naţionalistă „vezi, Doamne a Ardealului care va fi vândut Ungariei”, dar nimeni nu îşi pune problema, în mod real, că acest lucru s-ar întâmpla.

Barna mai spune că este vorba despre o tehnică veche de politică, „o încercare de capitalizare electorală pe sectorul ultranaţionalist din România”.

El pune problema adoptării tacite a proiectului pe seama „incompetenţei a ceea ce înseamnă fluxul legislativ a domnului Ciolacu şi PSD”.

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, acuzând social-democraţii că „vor să dea Ardealul ungurilor”: „Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înţelegeri se fac în Parlamentul României”.

Un proiect de lege care prevede că Ţinutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor. Proiectul a ajuns la Senat, care este for decizional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici