Barna critică Guvernul Orban pentru că a legiferat unde nu trebuia

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, referitor la decizia CCR privind alegerile locale, că Guvernul PNL a legiferat unde nu trebuia să legifereze, iar PSD, ALDE şi Pro-România au intervenit în Parlament ”fără să gândească prea mult”, doar din dorinţa de a-şi crea încă un avantaj electoral.

114 afișări
Imaginea articolului Barna critică Guvernul Orban pentru că a legiferat unde nu trebuia

Barna critică Guvernul Orban pentru că a legiferat unde nu trebuia

”Încă un episod în care PSD şi PNL încearcă să confişte o temă care ne priveşte pe toţi şi lucrurile se sfârşesc în decizii ale CCR care puteau fi lesne evitate. În privinţa stabilirii datei alegerilor locale, Guvernul PNL a legiferat unde nu trebuia să legifereze, iar PSD, ALDE şi Pro-România au intervenit în Parlament fără să gândească prea mult, doar din dorinţa de a-şi crea încă un avantaj electoral”, a declarat Dan Barna.

El a mai afirmat că stabilirea datei alegerilor trebuie să fie o decizie tehnică în care toată lumea trebuie ”să accepte că se pleacă în mod egal de la linia de start”.

”Impunerea cu forţa a unei date care avantajează unul sau altul dintre partide nu este nici democratică, nici inteligentă. Comunităţile noastre merită o competiţie cinstită din care să câştige cel mai bun, nu cel care a măsluit jocul. Partidele parlamentare trebuie să se întâlnească urgent pentru consultări pe tema localelor, astfel încât să ieşim din logica meciului putere-opoziţie care, în acest caz, nu face decât să provoace pagube şi să arunce încă o umbră asupra felului în care se iau decizii în România”, a adăugat liderul USR.

Curtea Constituţională a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că ordonanţa de urgenţă prin care au fost prelungite mandatele aleşilor locali şi apoi legea prin care a fost aprobată OUG, şi introducea ca Parlamentul să fie cel care stabilea data alegerilor, sunt neconstituţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
barna,
ccr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici