Barna: PSD şi PNL să nu împiedice predarea educaţiei sexuale în şcoli. România, ţara cu cele mai multe avorturi din Europa

  • Dan Barna face apel la PSD şi PNL să nu blocheze predarea educaţiei sexuale în şcoli
  • Liderul USR spune că „în ţara cu cele mai multe avorturi din Europa”, e nevoie de educaţie sexuală
  • Parlamentarii au modificat legea, astfel încât să fie nevoie de aprobarea părinţilor pentru orele de educaţie sexuală
  • Legea intră la vot final, azi, la Camera Deputaţilor
1164 afișări
Imaginea articolului Barna: PSD şi PNL să nu împiedice predarea educaţiei sexuale în şcoli. România, ţara cu cele mai multe avorturi din Europa

Barna: PSD şi PNL să nu împiedice predarea educaţiei sexuale în şcoli. România, ţara cu cele mai multe avorturi din Europa

 

Dan Barna face apel la deputaţii PSD şi PNL să nu blocheze predarea educaţiei sexuale în şcoli, prin vot pentru modificarea Legii, astăzi, în Parlament. Barna spune că parlamentarii români cred că dacă nu vorbeşti despre un subiect, el nu există, dar „în ţara cu cel mai mare număr de avorturi din Europa”, e nevoie de educaţie sexuală pentru copilul tău.
 
„Fac apel la deputaţii PSD şi PNL să ţină seama, în şedinţa de astăzi, de aceste tragedii şi să nu blocheze predarea educaţiei sexuale în şcoli”, a scris liderul USR, pe Facebook.
 
Barna critică social-democraţii că „în ţara cu cel mai mare număr de mame minore din Europa”, lipsesc copiii de educaţie sexuală, crezând că aşa îi protejează.
 
„În ţara cu cel mai mare număr de avorturi din Europa, sunt parlamentari care cred că dacă nu vorbeşti despre un subiect, subiectul nu există. Educaţia sexuală este despre igienă, sănătate şi recunoaşterea pericolelor. Despre respectul faţă de sexul opus. Despre bolile cu transmitere sexuală. Despre consimţământ. Despre mame minore”, argumentează Dan Barna.
 
Liderul USR subliniază că nu este niciun pericol în a învăţa despre viaţa sexuală.
 
„(...) câtă vreme programa şcolară este alcătuită de oameni responsabili şi calificaţi se poate găsi un echilibru care să ţină seama de sensibilităţile părinţilor şi de binele societăţii”, mai spune el.
 
Deputaţii PSD şi PNL au modificat Legea promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, în aprilie, prin care e introdusă educaţia sexuală în şcoli, astfel încât să fie nevoie de acrodul părinţilor. Proiectul intră, astăzi, în Camera Deputaţilor, la vot final.
 
Biserica Ortodoxă Română s-a arătat nemulţumită privind predarea educaţiei sexuale în şcoli.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici