Barroso către parlamentari: Nu faceţi promisiuni pe care Europa nu le poate ţine

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, le-a cerut, joi, senatorilor şi deputaţilor, într-un discurs rostit în faţa Camerelor reunite, să acorde o atenţie deosebită alegerilor pentru Parlametul European şi să-i încurajeze pe români să se prezinte la vot.

1 afișare
Imaginea articolului Barroso către parlamentari: Nu faceţi promisiuni pe care Europa nu le poate ţine

Barroso către parlamentari: Nu faceţi promisiuni pe care Europa nu le poate ţine

„Rolul parlamentelor naţionale este esenţial în ceea ce priveşte alegerile europarlamentare. Acestea vor atrage o atenţie deosebită asupra României din partea Europei. Parlamentele naţionale trebuie să acorde o atenţie deosebită acestui lucru”, a spus Barroso.

El a arătat că alegerile pentru Parlamentul European vor oferi o oportunitate cetăţenilor români de a-şi alege viitorii reprezentanţi, fiind de părere că o dezbatere vie în acest sens le va da cetăţenilor o imagine despre ceea ce înseamnă Europa.

„Comunicarea este cheia. Sunt convins că veţi avea timp să le explicaţi cetăţenilor dumneavoastră cum acest lucru le afectează viaţa. Vă rog să nu le faceţi promisiuni pe care Europa nu şi le poate ţine. Încercaţi să scăpaţi de stereotipurile care circulă, daţi-le oamenilor o imagine realistă despre ceea ce înseamnă Europa şi ce înseamnă să ai probleme europene”, s-a adresat Barroso parlamentarilor români.

El a arătat că aceste prime euroalegeri reprezintă o şansă pentru a aduce cetăţenii României mai aproape de Europa şi le-a solicitat parlamentarilor români să îi încurajeze pe concetăţenii lor să se prezinte la vot pe 25 noiembrie.

Barroso a precizat, totodată, că aderarea României la Uniunea Europeană este „o poveste de succes şi pentru România şi pentru Uniune”, dar a subliniat că România încă mai are nevoie să implementeze reforme cruciale, pentru a putea beneficia din plin de toate schimbările care au loc în Uniune şi în lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici