Băsescu a semnat acreditarea ca ambasador în Algeria a lui Marcel Alexandru, fost adjunct SIE

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul privind acreditarea ca ambasador al României în Algeria a lui Marcel Alexandru, fost adjunct al SIE, care a fost în ultimul an însărcinat cu afaceri ad interim al ţării noastre la Alger.

489 afișări
Imaginea articolului Băsescu a semnat acreditarea ca ambasador în Algeria a lui Marcel Alexandru, fost adjunct SIE

Băsescu a semnat acreditarea ca ambasador în Algeria a lui Marcel Alexandru, fost adjunct SIE

De asemenea, preşedintele Băsescu a semnat miercuri şi decretul privind trimiterea la post ca ambasador a lui Cristian Istrate, care va fi şeful Misiunii permanente a României pe lângă oraganizaţiile internaţionale de la Viena.

Şeful statului a semnat şi acreditarea Cristinei Pataki, ambasadorul României în Kenya, pentru reprezentare în Uganda.

Comisiile parlamentare de politică externă au avizat favorabil, pe 29 ianuarie, propunerea ca Marcel Alexandru să fie ambasador în Alegeria, el întrunind unanimitate de voturi.

Marcel Alexandru a fost propus de MAE pentru acreditarea în calitate de ambasador în Republica Algeriană Democratică şi Populară, după ce acesta a îndeplinit timp de 11 luni calitatea de însărcinat cu afaceri în această ţară.

Acesta a fost secretar de stat la nivelul SIE, responsabil cu cooperarea internaţională, între 2001 şi 2005, iar din 2006 până în 2011 a fost consul general al României la Strasbourg.

Marcel Alexandru a intrat în Ministerul Afacerilor Externe în 1986, iar în 2006 a devenit doctor în domeniul socio-juridic privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, în ianuarie, în legătură cu faptul că România nu are în ambasador în Algeria, că în criza ostaticilor acolo se afla cel mai bun om într-un asemenea context, respectiv fostul adjunct al SIE, Marcel Alexandru, însărcinat cu afaceri a.i. al ambasadei.

Cristian Istrate a fost avizat în octombrie 2012 de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţia de ambasador al României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, el fiind votat în unanimitate. Istrate a mai fost ambasador al României în Norvegia în perioada 2007-2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici