Băsescu a semnat numirea lui Baconschi în postul de ambasador la Paris

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul privind acreditarea lui Teodor Baconschi în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Franceză, informează Administraţia prezidenţială.

2 afișări
Imaginea articolului Băsescu a semnat numirea lui Baconschi în postul de ambasador la Paris

Băsescu a semnat numirea lui Baconschi în postul de ambasador la Paris

Administraţia Prezidenţială menţionează, într-un comunicat remis, miercuri, că şeful statului a semnat decretele de acreditare ca ambasadadori extraordinari şi plenipotenţiari pentru Simona Corlan-Ioan în Republica Guineea, cu reşedinţa la Dakar (Republica Senegal), Ion Dobreci, în Regatul Bahrain şi Sultanatul Oman, cu reşedinţa Riad (Regatul Arabiei Saudite), Teodor Baconschi, în Franţa şi Mihail Florovici, în Republica Muntenegru.

Baconschi s-a născut la Bucureşti, în 14 februarie 1963, este căsătorit şi are doi copii. A fost ambasador la Vatican şi în Portugalia, secretar de stat pentru Afaceri Globale în Ministerul Afacerilor Externe, iar din toamna anului 2006 consilier prezidenţial la Departamentul politic al Administraţiei Prezidenţiale.

Recent, numele său a apărut în scandalul e-mail-urilor ambasadorului român în Mexic, Manuela Vulpe. Presa din România a primit, la finele lunii iulie, o serie de e-mail-uri trimise şi primite de ambasadorul României în Mexic, Manuela Vulpe, o parte din corespondenţa electronică fiind cu diplomatul Teodor Baconschi şi conţinând referiri la o posibilă relaţie intimă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici