Băsescu, acuzat de instigare la distrugerea afişelor electorale ale contracandidaţilor

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu l-a acuzat, joi, pe preşedintele Traian Băsescu că ar instiga primarii PDL sau apropiaţi democrat-liberalilor să facă presiuni pentru distrugerea afişelor electorale ale contracandidaţilor.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu, acuzat de instigare la distrugerea afişelor electorale ale contracandidaţilor

Băsescu, acuzat de instigare la distrugerea afişelor electorale ale contracandidaţilor (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Bănicioiu a acuzat, într-o conferinţă de presă, că în marile oraşe conduse de primari PDL sau simpatizanţi ai lui Traian Băsescu autorităţile locale fac presiuni asupra firmelor de panotaj pentru a renunţa la afişele cu contracandidaţii actualului preşedinte.

El a exemplificat cu firma Imperial Media, afirmând că asupra mai multor astfel de firme s-au făcut presiuni, începând cu controale ale autorităţilor şi ameninţări cu retragerea avizelor.

Deputatul PSD a afirmat că afişele electorale cu Mircea Geoană au fost distruse în mai multe oraşe.

Bănicioiu a spus că ştie, din surse apropiate de primarul Sectorului 2, că Traian Băsescu i-ar fi dat telefon lui Neculai Onţanu solicitându-i distrugerea materialelor publicitare ale contracandidaţilor.

Deputatul PSD a menţionat că Alianţa PSD+PC va depune plângeri penale împotriva celor care se fac vinovaţi de distrugerea afişelor electorale.

"Preşedintele Băsescu se face vinovat de instigare la încălcarea legii şi a libertăţii de exprimare", a spus Bănicioiu.

El a fost însoţit la conferinţa de presă în care a prezentat, cu ajutorul unui proiector, imagini cu afişe ale PSD distruse, de deputaţii PSD Claudiu Manda, Florin Gust şi Cristian Rizea, toţi purtând tricouri negre cu inscripţia "Trăiţi bine?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici