Video Băsescu: Alegerile îi atrag pe români la referendum, nu invers

Traian Băsescu a declarat, vineri, că dacă el ar fi fost incorect, ar fi stabilit data referendumului pe 6 decembrie, pentru a-şi crea un avantaj mai mare în turul 2 al alegerilor prezidenţiale, afirmând că "alegerile îi atrag pe români la referendum, nu invers".

78 afișări

Băsescu a respins acuzaţiile politicienilor conform cărora ar fi declanşat referendum în scopuri electorale şi a declarat că, dacă ar fi fost incorect, ar fi stabilit data referendumului pe 6 decembrie, pentru a-i crea un avantaj mai mare în turul 2 al alegerilor prezidenţuiale.

"Dacă şi-ar fi ţinut cuvântul să declanşeze procesul de revizuire a Constituţiei, iar cu ocazia alegerilor prezidenţiale să avem şi referendum de validare a Constituţiei, ca operă a Parlamentului, nu aş fi fost în situaţia să-i chem pe români să decidă pentru politicieni. Dar minciunile politicienilor faţă de români trebuie să înceteze", a declarat Traian Băsescu în timpul unei declaraţii de presă desfăşurată în sediul său de campanie.

El i-a acuzat pe politicieni că nu vor să piardă privilegii, nu vor reducerea numărului de parlamentari, nu vor ca pensiile să fie plătite în acord cu contribuţia la sistemul de pensii, nu vor anularea salariilor privilegiate.

"Deci nu au de ce să se supere. Dacă aş fi fost incorect, puneam referendumul pe data de 6 decembrie. Îl puneam pentru turul 2. Pe 22 sunt foarte mulţi candidaţi. Dacă era o urmă de incorectitudine, puteam să pun referendumul pentru turul 2, să-mi creez un avantaj cu cel cu care aş fi intrat în turul 2. Dar eu nu am plecat de la premiza avantajului", a explicat Băsescu.

El a mai spus că alegerile îi atrag pe români la referendum, nu invers.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici