Băsescu: Am avut o discuţie cu Iohannis; am vrut să clarific lucrurile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la OTV, că a avut luni după-amiază o discuţie cu Klaus Iohannis, menţionând că a vrut să clarifice că nu a avut un război cu acesta şi arătând că nu exclude posibilitatea de a-l desemna premier pe primarul Sibiului dacă va câştiga alegerile prezidenţiale.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am avut o discuţie cu Iohannis; am vrut să clarific lucrurile

Băsescu: Am avut o discuţie cu Iohannis; am vrut să clarific lucrurile (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am avut astăzi (luni - n.r.) o discuţie cu domnul Iohannis. Nu a fost o discuţie legată de promisiuni. Am vrut să înţeleagă mecanismul constituţional. Mi-a făcut plăcere să constat că ştie mecanismul constituţional al desemnării a premierului de către preşedinte", a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă, în eventualitatea în care va câştiga alegerile, îl va desemna pe primarul Sibiului în funcţia de premier, Băsescu a răspuns: "Orice este posibil".

El a spus că l-a invitat pe primarul Sibiului săptămâna trecută să aibă o discuţie şi că întâlnirea a avut loc luni după-amiază.

"Am vrut să clarific lucrurile cu Iohannis, că eu nu am avut un război cu el", a adăugat Băsescu.

De asemenea, Traian Băsescu a afirmat că trebuie evitate "sub toate formele alegerile anticipate" şi că viitorul premier va trebui acceptat "cel puţin" de PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la sediul său de campanie, că s-a întâlnit deja cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, dar a refuzat să ofere alte detalii.

Întrebat la finalul unei declaraţii de presă pe care a susţinut-o luni seară dacă se va întâlni cu Klaus Iohannis, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: "Eu m-am întâlnit".

Şeful statului a refuzat să ofere alte detalii, replica sa stârnind râsetele membrilor staff-ului de campanie.

Băsescu a făcut această declaraţie în timp ce se îndrepta spre biroul său din sediul de campanie.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, luni dimineaţă, că săptămâna trecută a fost sunat de către preşedintele Traian Băsescu, care a dorit să aibă o întrevedere pentru a discuta despre situaţia politică creată, precizând că va avea o întâlnire cu acesta "dacă agendele sunt compatibile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici