Băsescu: Am încrederea că va funcţiona, în următorii ani, o nouă lege care va reglementa educaţia

Preşedintele Traian Băsescu a transmis duminică, un mesaj tuturor cadrelor didactice şi elevilor, cu prilejul deschiderii, luni, a noului an şcolar, în care îşi exprimă încrederea că, în următorii ani, va funcţiona o nouă lege care va reglementa, coerent şi stabil, educaţia.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am încrederea că va funcţiona, în următorii ani, o nouă lege care va reglementa educaţia

Băsescu: Am încrederea că va funcţiona, în următorii ani, o nouă lege care va reglementa educaţia (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Stamatin)

"Debutul anului şcolar constituie un bun prilej pentru a ne aminti menirea şi tradiţiile sistemului nostru de învăţământ dar şi pentru a privi spre viitor. România modernă s-a construit având la temelia sa Şcoala. Dascălii au fost de la început în prima linie a procesului de modernizare. Şi azi modernizarea statului presupune replasarea şcolii în centrul proiectului de societate şi reafirmarea educaţiei drept o prioritate incontestabilă", le transmite preşedintele cadrelor didactice şi elevilor.

El îşi exprimă încrederea că, în următorii ani, va funcţiona o nouă lege care va reglementa, coerent şi stabil, educaţia.

"Am încredere că, în următorii ani, va funcţiona o nouă lege care va reglementa acest domeniu, o lege coerentă şi stabilă, menită să conducă la performanţă şcolară, la restabilirea legăturii dintre dascăli, comunităţi locale, părinţi şi elevi. Avem astăzi şansa de a clădi un nou sistem de educaţie, de a clădi o nouă tradiţie, una a performanţei. Succesul reformei în educaţie depinde de fiecare dintre noi. Doresc cadrelor didactice şi elevilor mult succes pe parcursul întregului an şcolar 2009-2010, iar părinţilor, le doresc să aibă parte numai de bucurii de pe urma copiilor!", se arată în mesaj.

Guvernul va analiza amendamentele depuse de către parlamentari pentru legile promovate prin angajarea răspunderii, dar va accepta doar propunerile care se încadrează în principiile legilor, cadrul macroeconomic, programul de guvernare şi prevederile bugetare, a declarat, duminică, premierul Boc.

Executivul s-a reunit, duminică, în şedinţă, pentru a stabili care dintre amendamentele depuse pot fi acceptate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici