Băsescu: Au apărut secretari de stat controversaţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la ceremonia depunerii jurământului de către ministrul de Interne, că "au apărut secretari de stat controversaţi", precizând că doi secretari de stat fac obiectul dezbaterilor privind legătura cu domeniul petrolier.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Au apărut secretari de stat controversaţi

Băsescu: Au apărut secretari de stat controversaţi

"Au apărut secretari de stat controversaţi", a spus şeful statului la ceremonia de la Cotroceni, adăugând că "a fost unul din obiectivele actualei guvernări ca miniştrii să se afle în afara oricărui dubiu că ar fi sub influenţa unor oameni din afara politicului".

"Marea mea rugăminte este să analizaţi temeinic dacă acest Guvern are ca obiectiv menţinerea unor oameni indiferent de nivelul de controversă", le-a spus Băsescu miniştrilor.

El a adăugat că există deja doi secretari de stat care se află în dezbatere privind legăturile pe care le au "în zona petrolieră şi aşa mai departe".

"Vă cer încă o dată ca niciun demnitar de sub dumneavoastră, de sub Guvern, să nu fie desemnat pe influenţe ale unor oameni care nu sunt în politică. Accept, şi este normal, ca demnitarii să fie susţinuţi de oameni din partidele câştigătoare, dar niciodată desemnaţi pe interese din afara partidelor politice. Acest lucru este dăunător", a spus Băsescu, menţionând că oamenii desemnaţi trebuie să reprezinte responsabilitatea asumată a partidelor şi nu influenţe ale "unor domni care s-au obişnuit să influenţeze deciziile".

Şeful statului nu a precizat la cine anume se referă.

Preşedintele a menţionat că momentul învestirii vice-premierului, care este şi ministru al Internelor, este un moment important, de aceea nu va ezita să le transmită celor din Executiv câteva lucruri, precizând că speră să nu fie considerate atacuri, ci expresia libertăţii de exprimare a preşedintelui României.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici