Băsescu avertizează asupra românilor care cântă la acordeon la Oslo

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la întoarcerea din Norvegia, că l-a atenţionat pe ambasadorul României la Oslo în legătură cu faptul că a văzut în oraş câţiva români cu acordeoane.

8 afișări
Imaginea articolului Băsescu avertizează asupra românilor care cântă la acordeon la Oslo

Băsescu avertizează asupra românilor care cântă la acordeon la Oslo

"De la acordeoane, evoluţiile pot fi neplăcute pentru noi şi pentru norvegieni", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a precizat că nu vrea ca afirmaţiile sale să fie interpretate.

Băsescu s-a aflat, miercuri şi joi, pentru două zile, la Oslo, capitala Norvegiei, într-o vizită oficială şi a locuit într-un hotel aflat în zona centrală a oraşului, vizavi de clădirea Parlamentului.

Joi dimineaţă, în faţa hotelului, un ţigan român bătrân din Buzău, cânta la acordeon. El a fost remarcat de jurnaliştii români, care l-au întrebat ce fel de muzică le place norvegienilor.

„D-ale noastre”, a răspuns el. Rugat de presă să cânte ceva la acordeon pentru a putea fi filmat, a refuzat şi a plecat din zonă.

Tot în Oslo, în parcul din jurul Palatului Regal, obişnuieşte să cânte la acordeon, pentru câţiva bănuţi, o româncă şi ea fiind remarcată miercuri după-amiază de presă. Spre deosebire de acordeonistul bătrân, aceasta a acceptat să fie filmată cântând.

Presa a mai remarcat încă doi astfel de acordeonişti români la Oslo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici