Băsescu: Ca să nu existe emoţii - Ministerul Afacerilor Europene preia structuri existente

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la depunerea jurământului de către ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, că instituţia va prelua structuri existente, menţionând că spune acest lucru pentru ca să nu existe "foarte multe cereri de angajare".

514 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ca să nu existe emoţii - Ministerul Afacerilor Europene preia structuri existente

Băsescu: Ca să nu existe emoţii - Ministerul Afacerilor Europene preia structuri existente (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Ca să nu existe emoţii, să ne trezim cu foarte multe cereri de angajare, Ministerul preia structuri existente. Preia ACIS-ul, Autoritatea de Coordonare a Instrumentelor Structurale şi Departamentul Afacerilor Europene. Aceasta va fi structura, osatura ministerului, fără alte angajări", a spus Băsescu.

El i-a recomandat lui Orban să selecteze oameni competenţi pentru Ministerul Afacerilor Europene.

"Vă asigur că, atunci când împreună am stabilit că a crea acest minister poate fi o soluţie şi aveţi responsabilităţi mari în această soluţie administrativă, pe urmă vi s-a întors propunerea prin aceea că v-am propus să şi preluaţi ministerul pe care l-aţi gândit. (...) Vă felicit că aţi avut această opţiune şi îi asigur pe toţi că veţi avea în Guvern un independent politic", a conchis preşedintele Băsescu.

Fostul consilier prezidenţial Leonard Orban a depus, marţi seară, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Afacerilor Europene.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele de eliberare din funcţie de consilier prezidenţial şi de numire în funcţia de ministru al Afacerilor Europene pentru Leonard Orban.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 20 septembrie, Decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Leonard Orban. De asemenea, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 20 septembrie a.c., Decretul pentru numirea domnului Leonard Orban în funcţia de membru al Guvernului, ministrul Afacerilor Europene", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.

Înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, condus de Leonard Orban, a fost aprobată, cu unanimitate, de parlamentarii care au participat la vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici