Băsescu către PD: Dacă trimiteţi în PE parlamentari precum cei români, îi veţi dezamăgi pe europeni

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, luni, democraţilor prezenţi la Consiliul de Coordonare că dacă vor trimite în Parlamentul European reprezentanţi cu nivel de încredere precum cel al parlamentarilor români, atunci îi vor îi vor dezamăgi pe europeni.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu către PD: Dacă trimiteţi în PE parlamentari precum cei români, îi veţi dezamăgi pe europeni

Băsescu către PD: Dacă trimiteţi în PE parlamentari precum cei români, îi veţi dezamăgi pe europeni

Preşedintele a spus că, din punct de vedere al numărului de europarlamentari, România se situează pe locul al şaptelea în UE.

"PD, aşa cum arată acum cele mai recente sondaje sociologice, sunteţi partidul care are de două ori mai multe procente decât următorul partid. Aveţi în toate sondajele din ultima vreme peste 40%", le-a spus Băsescu democraţilor, precizând că pentru orice partid acest lucru înseamnă o imensă bucurie, dar şi o responsabilitate.

El a explicat că această responsabilitate ţine de calitatea parlamentarilor pe care PD îi va trimite în Parlamentul European. El le-a cerut democraţilor prezenţi la Sala Palatului să-şi imagineze că trimit în Parlamentul European reprezentanţi cu un grad de încredere similar celui deţinut de parlamentarii români în acest moment. Băsescu i-a asigurat că acest lucru ar însemna o mare dezamăgire pentru europeni.

Şeful statului a ţinut să menţioneze că europarlamentarii români vor reprezenta interesele României, dar voturile şi deciziile lor vor influenţa de asemenea şi viaţa europenilor. El a spus că a văzut lista eurocandidaţilor PD şi că este de părere că democraţii au făcut "o alegere bună" din acest punct de vedere.

"Lista este echilibrată ca vârstă şi formată din oameni pe care în cea mai mare parte îi cunosc, îmbină experienţa cu tinereţea", a spus Băsescu.

El le-a urat democraţilor, "ca oricărui partid", succes la începutul campaniei electorale.

"Însă dumneavoastră vi-l urez din inimă", le-a spus Băsăescu celor prezenţi la Sala Palatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici