Băsescu: Dacă vom trece la a fi subordonaţi baronilor locali, nu vom reuşi să menţinem echilibrele

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, vineri, că ar fi mare păcat dacă din motivaţii policianiste va fi dezichilibrată din nou situaţia macroeconomică a ţării, avertizând că, dacă se va trece la subordonarea faţă de baronii locali, cu siguranţă nu se va reuşi menţinerea echilibrelor.

267 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă vom trece la a fi subordonaţi baronilor locali, nu vom reuşi să menţinem echilibrele

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ar fi un mare păcat ca din motivaţii politice sau politicianiste să dezechilibrăm din nou situaţia macroeconomică a ţării. Apreciez că este datoria majorităţii parlamentare să protejeze aceste echilibre, să le consolideze, pentru că ele s-au obţinut cu sacrificii din partea populaţiei", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că, dacă se va trece la subordonarea faţă de "baronii locali" şi dacă orice încasare suplimentară la buget va fi dedicată "clientelei de la nivel local", atunci "cu siguranţă" nu se va reuşi menţinerea echilibrelor macroeconomice.

Traian Băsescu a mai precizat că nu are, prin acordul de coabitare cu premierul, nicio abordare în care să dea lecţii Guvernului.

"Guvernul va face ce va crede, cum va considera că e mai bine. În acelaşi timp, cred că am dreptul să mă exprim, fără a da Guvernului indicaţii", a adăugat Băsescu.

Preşedintele a subliniat că "lecţia acestei crize pe care au plătit-o milioane de români pentru că ne-a găsit nepregătiţi (...) trebuie să rămână întipărită în mintea fiecărui om politic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici