Băsescu, de 14 iulie: România şi Franţa colaborează pentru Europa socială, nu socialistă

Reprezentanţii opoziţiei şi puterii de la Bucureşti au sărbătorit, sâmbătă, în Cişmigiu, cu discursuri şi şampanie, Ziua Franţei, preşedintele Traian Băsescu subliniind că cele două ţări colaborează pentru o Europă socială, nu pentru una socialistă

3 afișări
Imaginea articolului Băsescu, de 14 iulie: România şi Franţa colaborează pentru Europa socială, nu socialistă

Băsescu, de 14 iulie: România şi Franţa colaborează pentru Europa socială, nu socialistă

La evenimentul organizat de Ambasada Franţei au mai participat premierul Călin Popescu Tăriceanu, liderul PSD Mircea Geoană şi fostul premier Adrian Năstase.

Ambasadorul Franţei, Hervet Bolot, a amintit, în discursul său, că în această zi, la jumătate de an de la intrarea României în UE, tricolorul a defilat sub Arcul de Triumf din Paris. Aflat la final de mandat, Bolot şi-a luat la revedere de la poporul român şi a spus că el şi soţia sa regretă că trebuie să plece dintr-o ţară care i-a primit "atât de bine".

La începutul discursului său, Băsescu a felicitat poporul francez şi pe preşedintele Nicholas Sarkozy şi s-a referit la relaţia specială, politică, economică şi culturală, dintre cele două ţări.

După şeful statului a vorbit premierul Tăriceanu, care s-a referit la "prietenii noştri de suflet", francezii, care sunt pentru români o aspiraţie de civilizaţie. Premierul nu a scăpat ocazia să precizeze că firmele franţuzeşti contribuie la creşterea încrederii investitorilor în mediul investiţional românesc. "La mulţi ani Franţa! La mulţi ani prieteniei dintre România şi Franţa!", şi-a încheiat discursul Tăriceanu.

La finalul discursurilor, orchestra folclorică condusă de Gheorghe Zamfir a interpretat imnurile Franţei şi României, ţambalurile şi contrabasurile electrizând audienţa, care a început să aplaude. După imnuri, Băsescu s-a îndreptat, râzând în hohote, spre Geoană şi Năstase şi a dat mâna cu ei, întrbându-i: "Credeaţi că o scap p-asta cu socialiştii?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici