Băsescu, de acord cu discutarea OUG privind creşterea TVA în sesiunea extraordinară a Senatului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că este de acord cu propunerea opoziţiei de introducere pe ordinea de zi a Senatului a OUG privind creşterea TVA, el salutând decizia Parlamentului de a munci mai mult şi susţinând că ordonanţa făcea parte din acordul cu FMI.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu, de acord cu discutarea OUG privind creşterea TVA în sesiunea extraordinară a Senatului

Băsescu, de acord cu discutarea OUG privind creşterea TVA în sesiunea extraordinară a Senatului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă este de acord cu propunerea opoziţiei de a introduce pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Senatului ordonanţa de urgenţă privind creşterea TVA, Traian Băsescu a răspuns: "Categoric, da!".

"Eu am avut în vedere urgenţele legate de Uniunea Europeană pentru care nu avem acte normative, cum ar fi Legea ANI sau legea privind mica reformă. Am considerat că o sesiune extraordinară trebuie să aibă un conţinut limitat. Dacă parlamentarii doresc să muncească mai mult, eu salut acest lucru", a declarat Băsescu.

El a adăugat că ordonanţele vizate de opoziţie fac parte din acordul cu FMI.

"Am considerat că există legi (în raport cu FMI - n.r.). În relaţia cu UE, nu aveam legi. Mă bucur dacă Parlamentul a decis să muncească mai mult", a conchis şeful statului la RRA.

Biroul Permanent al Senatului a decis, marţi, ca sesiunea extraordinară să fie convocată în 16 august, când comisiile avizate se vor reuni, urmând ca plenul să fie convocat pe 24 august.

Conducerea Senatului a introdus pe agenda sesiunii extraordinare cele trei proiecte solicitate de preşedintele Traian Băsescu, trei ordonanţe de urgenţă, cerute de partidele din opoziţie, două legi ce ţin de acquis-ul comunitar, la solicitarea Guvernului, precum şi reexaminarea legii parteneriatului public-privat, la cererea preşedintelui.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat convocarea sesiunii extraordinare pentru dezbaterea legii privind funcţionarea Curţii Constituţionale şi modificarea Codurilor de procedură, a legii de organizare a Agenţiei Naţionale de Integritate şi a legii privind accelerarea soluţionării proceselor.

La cererea partidelor de opoziţie, PSD, PC şi PNL, Biroul Permanent a introdus pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, în procedură de urgenţă, şi dezbaterea a trei ordonanţe ale Guvernului, referitoare la modificarea Codului Fiscal, descentralizarea în domeniul sănătăţii publice, respectiv finanţele publice locale.

La solicitarea Guvernului, senatorii vor dezbate şi vota, în sesiunea extraordinară, legea privitoare la exercitarea profesiunii de avocat şi legea privind regimul gazelor naturale.

Pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a fost introdusă şi cererea de reexaminare a legii privind parteneriatul public-privat, formulată de preşedintele Băsescu, sub motiv că textul adoptat de Parlament ar conţine inadvertenţe cu unele directive la nivel european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici