Băsescu, despre Iohannis în SUA: Documentul convenit, un „to do list”. Pentru aşa ceva nu mă duceam

Traian Băsescu a declarat, vineri, despre vizita preşedintelui Klaus Iohannis în SUA, că documentul convenit în urma întrevederii cu Donald Trump nu reprezintă decât un „to-do list”. Fostul şef de stat a afirmat că Iohannis nu trebuia să umilească China sau Germania.

721 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Iohannis în SUA: Documentul convenit, un „to do list”. Pentru aşa ceva nu mă duceam

Băsescu, despre Iohannis în SUA: Documentul convenit, un „to do list”. Pentru aşa ceva nu mă duceam

„Marea vizită istorică de la Washington, când cineva va citi cu atenţie documentul convenit, nu semnat, că nu s-a semnat niciun document, va constata că nu înseamnă altceva decât un „to do list”, adică -nu vă apropiaţi de Huawei pentru 5G, nu reactoare cu chinezii, vi le facem noi, rezolvaţi problema energiei, dar ne trebuie un mediu de afaceri mai bun, vedeţi ce faceţi cu OUG 114-, deci este o listă de solicitări care se încheie cu o singură frază pentru România: -în ceea ce priveşte viza pentru români se va acorda confrom legii SUA. Conferinţa de presă, Trump a dedicat-o problemelor globale, prea puţin României”, a declarat Traian Băsescu, la Digi24.

Fostul preşedinte a adăugat că Iohannis nu trebuia să umilească China sau Germania în SUA.

„China nu trebuie umilită. De ce trebuie să te duci la Washington să îi anunţi de acolo că nu se mai fac reactoarele, că se fac cu americanii, nu cu chinezii aşa cum a convenit deja Guvernul. De ce trebuie să îi spui lui Merkel din America că eşti împortriva Nord Stream 2 . Sunt lucruri care nu se fac. Mă refer la celebra declaraţie istorică. Nu am văzut acolo nimic care să spună -vom transfera tehnologia pentru realizarea reactoarelor de la Cernavodă sau vom transfera tehnologia pentru sonde de mare adâncime, că nu mai apelaţi la Exxon-. Nu e echilibrată declaraţia. Este pusă doar pe o parte. Pentru aşa ceva nu mă duceam la Washingrton. Cu declaraţia asta dacă ar fi ştiut oamenii politici să o citească nu i-ar fi fost bine deloc lui Iohannis înainte de alegeri. Este pur şi simplu o lista cu ce avem de făcut, împachetată diplomatic”, a mai spus Băsescu.

Despre alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu a afirmat că PMP va alege candidatul, duminică, între Theodor Paleologu şi Mihail Neamţu, amândoi având şanse apropiate de câştig.

Totodată, fostul şef de stat susţine că PSD nu va alege un candidat din afara partdiului, iar Călin Popescu Tăriceanu, fiind „un tip fără caracter” va căuta sprijin în Pro România.

„Cine şi-a facut iluzii că PSD va importa un candidat a greşit. Aşa cum sunt ei în câdere, într-o perioadă proastă, nu vor renunţa să aibă candidatul lor. Nu se putea aştepta Tăriceanu că PSD şi-l va pune de preşedinte. PSD nu e un partid care să nu vadă. El ştie bine că Tăriceanu a fost în stare să işi scoată partenerii de la guvernare. Tăriceanu e un tip fără caracter complet. Cum să dai candidatura la prezidenţiale unui tip de condiţia lui Tăriceanu. Este exclus. Dacă nu i-o va da, şi se va convinge mâine că nu e el candidatul, Tăriceanu va încerca să fugă din alianţă ca sa îşi vadă visul cu ochii. Poate îl păcăleşte pe Ponta să îl susţină. Eu cred ca ALDE nu contează în ecuaţia asta, e un partid de 4%. Contează dacă şi Grivei vrea, dacă şi Pro România vrea”, a susţinut Băsescu.

 

Taguri:
băsescu,
iohannis,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici