Băsescu, despre numirea unui Guvern USL, dacă USL va avea majoritatea: USL nu e partid, e o alianţă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, întrebat dacă va numi un guvern USL, în cazul în care Uniunea va avea o majoritate parlamentară în iarnă, că, potrivit Constituţiei, şeful statului invită partidele la consultări, iar USL este o alianţă.

206 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre numirea unui Guvern USL, dacă USL va avea majoritatea: USL nu e partid, e o alianţă

Băsescu, despre numirea unui Guvern USL, dacă USL va avea majoritatea: USL nu e partid, e o alianţă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat dacă va numi un guvern USL, în cazul în care USL va avea o majoritate parlamentară în iarnă, preşedintele a recomandat tuturor să citească cu atenţie articolul 103 din Constituţie.

"Eu aş citi foarte bine articolul 103 din Constituţie. Şi îi rog pe toţi politicienii să citească şi să vadă şi comportamentul meu când am chemat partidele pentru consultări la formarea Guvernului Ungureanu. Eu am chemat exact pe formularea din articolul 103 care spune «Preşedintele invită la consultări partidele reprezentate în Parlament». Partidele", a răspuns Traian Băsescu.

Întrebat din nou despre ipoteza în care USL va avea o majoritate parlamentară, el a spus: "USL nu e partid, e o alianţă. Nu e partid".

Preşedintele nu s-a pronunţat nici pe tema unei eventuale victorii PDL-UNPR la locale şi apoi la legislative. "Nu ştiu. Hai să vedem ce iese la vot şi să discutăm", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici