Băsescu: Documentul semnat de USL cu CNSC trebuie tradus şi trimis partenerilor din UE şi NATO

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că documentul semnat de conducerea USL cu CNSC, cu referire la desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi CNSAS, este un "atentat la statalitatea României" şi ar trebui imediat tradus şi transmis partenerilor din NATO şi UE.

869 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Documentul semnat de USL cu CNSC trebuie tradus şi trimis partenerilor din UE şi NATO

Băsescu: Documentul semnat de USL cu CNSC trebuie tradus şi trimis partenerilor din UE şi NATO (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

"Acest document trebuie tradus imediat şi transmis tututor partenerilor noştri din UE şi NATO, pentru că ei trebuie să ştie cine le sunt partenerii. Aceşti oameni nu au nimic sfânt în a-şi îndeplini obiectivele lor. Practica lor este un stat subordonat partidului, a fost practica lui Năstase şi Iliescu, asta este practica pe care vor să o reînvie", a susţinut Băsescu, într-o emisiune difuzată joi seară de Naşul TV.

El a subliniat că intenţia exprimată de liderii USL Victor Ponta, Daniel Constantin şi Daniel Chiţoiu este "crimă la adresa României" şi "un atentat la statalitatea ţării".

"Vor să le readucă sub control politic, ceea ce este crimă la adresa României. Acest document confirmat de colonelul în rezervă/retragere Dogaru este un atentat la statalitatea României când vorbeşti de desfiinţarea unor instituţii ca CC, DNA, ANI, CNSAS. (...)Văd în acest acord şi în puciul pe care l-au dat unii din România de după al doilea război mondial. Văd un abuz", a afirmat Băsescu.

El a arătat că documentul respectiv confirmă încă o dată valabilitatea afirmaţiilor sale referitoare la faptul că "lovitura de stat din 3-6 iulie" a fost dată pentru a pune sub control justiţia şi instituţiile fundamentale ale statului român.

Pe de altă parte, potrivit lui Băsescu, colonelul Mircea Dogaru este "un tip împotriva democraţiei, care nu poate gândi democratic", iar documentul invocat "este scos de undeva din jurul lui Dogaru" şi este "semnat de un mare număr de oameni", însă nu toţi militarii în retragere din sindicatul acestuia sunt "iresponsabili".

"Nu toţi foştii militari, fie ei şi afectaţi de noua lege a pensiilor militare, nu toţi vor o Românie care să meargă înapoi", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici