Băsescu: Există posibilitatea formării unui guvern minoritar după viitoarele alegeri generale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu difuzat, miercuri, de postul ieşean de televiziune Tele M, că după alegerile generale viitoare există posibilitatea formării unui guvern minoritar, în cazul în care niciunul dintre partide nu va obţine 51 la sută din voturi.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Există posibilitatea formării unui guvern minoritar după viitoarele alegeri generale

Băsescu: Există posibilitatea formării unui guvern minoritar după viitoarele alegeri generale

"Îmi va reveni responsabilitatea formării unui nou guvern. Dacă niciun partid nu atinge 51 la sută, ne putem imagina o guvernare puternică minoritară. Şi acum avem o guvernare minoritară de doar 20%, aşa că nu văd care ar fi problema dacă un partid ar depăşi la alegerile viitoare, prin redistribuire, 40%", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că nu ar fi îngrijorat nici în cazul în care s-ar ajunge la o formulă guvernamentală care ar rezulta în urma unor alianţe politice.

În cadrul aceluiaşi interviu, şeful statului a mai spus că "rezultatele primului tur al alegerilor locale arată aşezarea vieţii politice româneşti".

"Ca observator al vieţii politice, am constatat că este prima dată când avem două partide, PDL şi PSD, cu structuri puternice în teritoriu. Ţara s-a împărţit între aceste două partide, cu un uşor avantaj pentru PDL. Nu mai suntem ca în anul 2004, când PSD avea monopol politic", a spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici