Băsescu face apel, de Ziua Europei, pentru prezenţa la vot la euroalegeri

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut un discurs, vineri, la recepţia oferită cu prilejul Zilei Europei, în care a făcut un apel pentru prezenţa la vot la alegerile europarlamentare din 7 iunie.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu face apel, de Ziua Europei, pentru prezenţa la vot la euroalegeri

Băsescu face apel, de Ziua Europei, pentru prezenţa la vot la euroalegeri

Şeful statului a afirmat că participarea la votul pentru Parlamentul European este importantă pentru demonstrarea conştientizării importanţei rolului european al României.

Preşedintele s-a referit şi la problema adoptării de către România a monedei unice europene, menţionând că aceasta este un obiectiv important, care trebuie să se realizeze în următorii cinci ani.

Potrivit preşedintelui Băsescu, atunci când euro va fi monedă oficială în România vom putea spune că suntem pe deplin integraţi în Uniunea Europeană şi, de asemenea, "vom fi mai protejaţi în faţa oricărei crize economice şi financiare" şi vom fi mai bogaţi.

El a spus că solidaritatea care stă la baza principiilor şi acţiunilor Uniunii Europene în prezent ar trebui să fie un model pentru reprezentanţii clasei politice, ai sindicatelor şi ai societăţii civile.

Băsescu a spus că de Ziua Europei nu trebuie să îi uităm pe "fraţii noştri de peste Prut". Băsescu a adăugat că România a susţinut şi va continua să susţină vocaţia europeană şi democratică a vecinilor de peste Prut.

După susţinerea discursului, şeful statului a ciocnit o cupă de şampanie cu câţiva dintre participanţii la evenimentul care are loc în grădina Palatului Cotroceni. Printre participanţi se numără Patriarhul Daniel şi reprezentanţi ai BOR, ministrul de Externe al Statului Vatican, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Bucureşti, veterani de război, premierul Emil Boc, miniştrii Vasile Blaga, Adriean Videanu, Monica Iacob Ridzi, Gheorghe Pogea, Cătălin Predoiu, Mihai Stănişoară, Ion Bazac.

La eveniment mai sunt prezenţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, Theodor Stolojan, Raluca Turcan, Ioan Vida şi Nicolae Popa. Sunt de asemenea prezenţi reprezentanţi ai mediului de afaceri, artişti precum Felicia Filip şi reprezentanţi ai presei, preşedinta CRP Indira Crasnea şi, de asemenea, Corina Drăgotescu.

La Cotroceni sunt prezenţi de asemenea Florin Cioabă şi reprezentanţi ai familiei acestuia, cu care şeful statului s-a fotografiat la solicitarea acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici