Băsescu i-a îndemnat pe miniştrii noului Guvern să apeleze la medierea sa pentru orice dispută

Preşedintele Traian Băsescu i-a îndemnat pe miniştrii Cabinetului Ungureanu să apeleze la medierea sa pentru "orice dispută", subliniind că va fi alături de aceştia.

134 afișări
Imaginea articolului Băsescu i-a îndemnat pe miniştrii noului Guvern să apeleze la medierea sa pentru orice dispută

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Vă asigur că voi fi alături de dumneavoastră. Sunt gata oricând să mediez orice dispută pe care aţi avea-o cu cineva. Apelaţi la medierea mea de aici înainte", le-a spus Băsescu.

El a arătat că "s-a simţit extrem de legat" şi de Guvernul precedent, care a avut pe umerii lui responsabilităţi majore.

"Vreau să ştiţi că perioada aceasta în care de multe ori discutam cu premierul, cu ministrul de Finanţe sau cu Bogdan Drăgoi, cel care era responsabil să aducă de pe pieţe banii necesari pentru a plăti salariile au fost momente extrem de dificile. Dificultăţile au trebuit împărţite între Guvern şi preşedinte, am avut de multe ori sentimentul că sunt parte a acestui Guvern pentru că aveam nevoie de toată forţa politică pentru a depăşi momentul şi aveam nevoie de forţa politică pentru că ştiam foarte bine şi nemulţumirile de grup", a spus şeful statului.

De asemenea, el a spus că Executivul a avut nevoie de toată forţa politică pentru că trebuia să fie convingător în implementarea deciziilor şi simţea "prin toţi porii atmosfera extrem de ostilă împotriva Guvernului care de fapt ducea o misiune aproape imposibilă, să treacă o naţiune prin criză, să redreseze situaţia economică în condiţiile în care nimeni nu părea să vrea acest lucru, nimeni nu dorea să sprijine acţiunile Guvernului şi să arate măcar că le-a înţeles".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici