Băsescu, întrebat de ce a anunţat măsurile în locul Guvernului: Nu am vocaţia laşului

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat joi, la o conferinţă de presă, de ce a anunţat, în locul premierului, măsurile care vor fi luate pentru reducerea cheltuielor publice, el răspunzând că a făcut acest lucru pentru că nu are "vocaţia laşului".

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu, întrebat de ce a anunţat măsurile în locul Guvernului: Nu am vocaţia laşului

Băsescu, întrebat de ce a anunţat măsurile în locul Guvernului: Nu am vocaţia laşului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu faptul că premierul nu a mai făcut, de duminică, declaraţii pe tema măsurilor impuse de acordul cu FMI, şeful statului a apreciat că Guvernul are, probabil, o strategie foarte bună.

El a opinat că, probabil, premierul va face declaraţii când vor fi stabilite măsurile pentru reducerea cheltuielilor publice.

Întrebat de ce a anunţat, în locul premierului, măsurile care vor fi luate pentru reducerea cheltuielor publice, preşedintele a răspuns: "Nu am vocaţia laşului".

"Nu puteam să stau. Când spui pensionarilor se reduc pensiile cu 15%. Când spui bugetarilor că se reduc veniturile nu salariile, viniturile cu 25% preşedintele stă ascuns în grădina cu iarbă verde de la Cotroceni. Sigur că trebuia să fiu corect şi faţă de Guvernul şi faţă de populaţie", a spus preşedintele.

Întrebat apoi că dacă nu este normal ca şi Guvernul să iasă şi să anunţe măsuri Băsescu a spus: "Din câte ştiu, Guvernul prin premier a dat explicaţii după ce a semnat scrisoarea şi cu siguranţă sper să dea explicaţii foarte competente când va avea tot programul pregătit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici