Băsescu l-a acuzat pe Iohannis că a ridicat starea de urgenţă mult prea devreme, pe baza unor „rezultate falsificate”

  • Băsescu l-a criticat pe Iohannis pentru că nu a menţinut starea de urgenţă până la jumătatea lui iunie
  • Fostul preşedinte crede că s-a ridicat starea de urgenţă mult prea devreme, în baza unor „rezultate falsificate”
  • El consideră falsă raportarea cazurilor de acum trei luni, în lipsa testării în masă a populaţiei
  • În opinia sa, Iohannis este „singurul care mai poate redresa lucrurile în acest moment”
843 afișări
Imaginea articolului Băsescu l-a acuzat pe Iohannis că a ridicat starea de urgenţă mult prea devreme, pe baza unor „rezultate falsificate”

Băsescu l-a acuzat pe Iohannis că a ridicat starea de urgenţă pe baza unor „rezultate falsificate”

Europarlamentarul Băsescu a criticat autorităţile pentru ridicarea stării de urgenţă mult prea devreme, pe baza unor „rezultate falsificate”, în lipsa unei testări naţionale. Harta infectărilor trebuia să existe la nivel naţional, înainte de ridicarea stării de urgenţă, care nu se putea realiza decât printr-un număr mare de testări, a afirmat Băsescu.

 „Era singura soluţie şi trebuia abordată înainte de ridicarea stării de urgenţă.

Trebuia să existe o hartă a focarelor la nivel naţional. Au ridicat starea de urgenţă înainte de a avea harta focarelor de infecţie.

N-aş fi ridicat starea de urgenţă până la mijlocul lunii iunie în aşa fel încât să testez toată suprafaţa ţării”, a fost aprecierea lui Traian Băsescu, la România TV.  

„După ce s-a ridicat starea de urgenţă, cu rezultate falsificate datorită numărului mic de testări, lucrurile au scăpat de sub control din două motive. Primul motiv: atunci când au introdus starea de alertă n-au avut nimic în cap, dar fără să ştie ce au de făcut în paşii următori.”, a spus europarlamentarul PMP.

Băsescu a criticat şi modul în care Guvernul a realizat anchetele epidemiologice, în timpul vidului legislativ.

„Culminăm cu cea mai hazlie problemă pe care şi-a creat-o Guvernul, comunicată prin ministrul Sănătăţii, că trebuie să facă anchetă epidemiologică pentru cei circa 4.000 de oameni care au ieşit din spitale şi din izolare în această perioadă când n-a avut lege.

Cine v-a oprit să faceţi ancheta epidemiologică imediat ce omul a ieşit din spital?”, s-a întrebat fostul preşedinte, adăugând că există o lipsă de planificare şi de viziune în faţa unei pandemii fără precedent.

El crede că populaţia nu este educată să se autoapere. 

„Cvartetul fără coarde care nu are nimic în cap din punct de vedere al strategiei. Orban, Tătaru, Arafat şi ministrul Interne sunt un cvartet fără coarde. N-au la ce cânta. Nu niciun proiect coerent. Avem o populaţie care nu este educată să se autoapere.

Nu puteţi să-mi spuneţi că a merge în grupuri mari în discoteci fără mască, fără nicio măsură de prevedere e un semn de inteligenţă naţională”, a concluzionat liderul PMP.

El crede că soluţia, în lipsa controlului din partea Guvernului, este ca fiecare să se apere pe cont propriu. 

"Este extraordinar de important să ne păzim fiecare, plecând de la premisa că Guvernul a pierdut controlul situaţiei. Singura soluţie e să ne apărăm singuri, purtând mască, nemergând în aglomeraţii şi spălatul pe mâini", a spus fostul preşedinte.

Legat de nepurtarea măştii de către Iohannis, Băsescu a spus că, într-adevăr, nu era obligatorie în acel spaţiu, şi că a ţinut de educaţia fiecăruia. „Era mai degrabă o problemă de bun-simţ”, a apreciat europarlamentarul PMP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
basescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici