Băsescu l-a "rugat" pe Văcăroiu "să vegheze la funcţia prezidenţială" cât timp el se află la Beijing

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri, că l-a "rugat" pe preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, "să vegheze la funcţia prezidenţială" cât timp el se va afla la Beijing, unde participă la deschiderea Jocurilor Olimpice, şeful statului urmând să lipsească din ţară de joi până duminică.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu l-a "rugat" pe Văcăroiu "să vegheze la funcţia prezidenţială" cât timp el se află la Beijing

Băsescu l-a "rugat" pe Văcăroiu "să vegheze la funcţia prezidenţială" cât timp el se află la Beijing (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

"Preşedinţia dispune de sisteme de comunicaţii care mă pot găsi oriunde pe planetă, dar, în cazul în care s-ar întâmpla să nu pot fi găsit, să ştie că îl autorizez să ia decizii în numele meu. Dar este puţin probabil să nu pot fi găsit", a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că deplasarea la Beijing va dura de joi până sâmbătă noaptea şi că, în această perspectivă, l-a rugat pe preşedintele Senatului "să vegheze la funcţia prezidenţială".

"L-am rugat pe domnul preşedintele Văcăroiu să vegheze, deci nu s-a făcut transferul, l-am rugat să vegheze la funcţia prezidenţială, am stabilit un mod de comunicare eficient", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a stabilit împreună cu şeful statului, Traian Băsescu, o linie directă de comunicare rapidă pe perioada deplasării acestuia la Beijing, urmând să-i comunice despre eventuala apariţie a unor evenimente deosebite.

"Lucrurile sunt foarte simple: am vorbit cu Traian Băsescu, mi-a spus că pleacă trei-patru zile în China la Jocurile Olimpice şi m-a rugat ca, în cazul în care apar evenimente deosebite, să mă ocup eu. Am stabilit şi o linie directă de comunicare", a precizat Văcăroiu.

El a arătat totodată că rămâne în Bucureşti pe perioada deplasării şefului statului la Beijing şi şi-a exprimat speranţa să nu apară nimic deosebit în timpul acestei deplasări.

"Există o înţelegere, o convenienţă, de câte ori pleacă şeful statului. Nu e nevoie de acte sau de o regulă în acest sens. Preşedintele Senatului, în calitatea sa de al doilea om din stat, preia automat aceste responsabilităţi pentru eventualele evenimente deosebite şi se stabileşte o linie directă de comunicare rapidă cu şeful statului", a precizat Văcăroiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici