Băsescu: Legea pensiilor va fi promulgată, dar vreau să fiu convins că va fi aplicată

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că Legea pensiilor va fi promulgată, dar că atunci când va face acest lucru vrea să aibă convingerea că ea va fi aplicată şi a solicitat Guvernului să prezinte fundamentarea bugetului de asigurări sociale din care se plătesc pensiile.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu: Legea pensiilor va fi promulgată, dar vreau să fiu convins că va fi aplicată

Băsescu: Legea pensiilor va fi promulgată, dar vreau să fiu convins că va fi aplicată

Preşedintele a spus că va promulga legea, chiar dacă va fi nevoie să o întoarcă o dată la Parlament, dar vrea să aibă conştiinţa împăcată că actul normativ va duce la creşterea pensiilor. El a catalogat drept "demagogie" afirmaţiile unor lideri politici, conform cărora el ar fi împotriva creşterii pensiilor.

"Vreau ca pensionarii, dar şi politicienii să ştie că nu voi promulga o lege mincinoasă", a subliniat şeful statului.

Băsescu a precizat că va cere, de asemenea, Guvernului să precizeze dacă modifică şi plafonul de acordare a ajutoarelor la încălzire şi a celui pentru medicamentele compensate.

El a spus, pe de altă parte, că, aşa cum este concepută legea, actul normativ va avea drept consecinţă menţinerea în sărăcie a persoanelor cu pensii foarte mici şi creşterea semnificativă a pensiilor mari.

Băsescu a spus că în spatele legii privind creşterea pensiilor există "un şir întreg de avize negative" şi de declaraţii oficiale, inclusiv ale primului-ministru, potrivit cărora nu există surse de finanţare care să o susţină.

El a adăugat că ordonanţa 71/2004 şi legea 578/2004, iniţiate de Guvernul Adrian Năstase în preajma campaniei electorale, au fost "păcăleli electorale". Băsescu a spus că aceste exemple i-au întărit convingerea că ar putea fi vorba şi în cazul acestei legi despre o păcăleală la adresa pensionarilor.

Totodată, el i-a acuzat pe Mircea Geoană şi pe Dan Voiculescu de minciună, reproşându-le că fac presiuni la adresa sa pentru a promulga o lege. "Preşedintele României are obligaţia constituţională să promulge o lege, deci minciuna pe care o propagă domnii Geoană, Voiculescu şi alte personaje din peisajul politic este doar o gogoriţă de vară, o minciună în stil specific acestor domni", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici