Băsescu, lui Geoană: Vreţi să impuneţi un premier în spatele căruia să fie Hrebenciuc, Iliescu

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus lui Mircea Geoană, la Cotroceni, că PSD doreşte să impună un prim-ministru care are în spate politicieni precum Hrebenciuc, Iliescu şi Vanghelie, liderul social-democrat replicând că şeful statului face "acuzaţii nefondate" pe seama unor colegi din PSD.

15 afișări
Imaginea articolului Băsescu, lui Geoană: Vreţi să impuneţi un premier în spatele căruia să fie Hrebenciuc, Iliescu

Băsescu, lui Geoană: Vreţi să impuneţi un premier în spatele căruia să fie Hrebenciuc, Iliescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Din partea mea aţi avut maximă flexibilitate. În prima rundă, la formarea guvernului Croitoru, aţi cerut prim-ministru independent, mi-aţi dat şi un nume, eu am venit la jumătatea drumului şi v-am spus: de acord cu un prim-ministru independent. Dumneavoastră doriţi să impuneţi un premier în spatele căruia să se ascundă şi domnul Hrebenciuc şi Iliescu şi Vanghelie şi când e nevoie şi dumneavoastră. Deci, acest mod de a impune un premier (...) nu poate funcţiona. Acesta este punctul meu de vedere", a spus Băsescu.

Mircea Geoană a intervenit spunând că şeful statului face "acuzaţii nefondate" pe seama unor colegi din PSD.

"Şi dumneavoastră aţi făcut acuzaţii", a replicat Traian Băsescu.

"Dar în clipa în care şi dumneavoastră doriţi să-i păstraţi pe domnul Boc, doamna Udrea, domnul Videanu, domnul Blaga...", a spus Mircea Geoană, el fiind întrerupt de şeful statului, care a precizat că nu are acest plan.

"Suntem aici într-o instituţie a statului român. În clipa în care faceţi acuzaţii personale la adresa unor oameni politici vă rog să aveţi atitudine mai rezervată", a mai spus Geoană.

La începutul consultărilor, în cele câteva minute în care presa a avut acces, preşedintele Traian Băsescu a ţinut să facă referire şi la cazul lui Dan Nica, fără a-i menţiona explicit numele.

"Vă rog să înţelegeţi că, după orice lege a democraţiei, un ministru care nu-şi face treaba, care lasă ministerul la dispoziţia unor factor de influenţă din afara ministerului nu poate rămâne într-un Cabinet într-o ţară democratică. De asemenea, vă rog să înţelegeţi că plecarea de la guvernare a 8-9 miniştri într-o zi a fost voinţa voluntară a dumneavoastră şi nu a mea. Eu am aprobat doar un lucru elementar, remanierea unui ministru sub autoritatea căruia se petreceau lucruri grave în minister", a spus Băsescu.

Geoană a fost însoţit la consultări de Dan Nica, Liviu Dragnea, Cristian Diaconescu, Victor Ponta şi Daniela Popa, preşedintele PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici