Băsescu, lui Ponta: Ar fi unfair să intraţi în alegeri fără să trimiteţi bugetul la Parlament

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, luni, premierului Victor Ponta, că ar fi "unfair" să intre în alegeri fără să trimită bugetul pe 2015 la Parlament, ca un comentariu la afirmaţia lui Ponta că, atunci când va trece de Parlament, bugetul va veni la el sau al noul preşedinte al ţării.

418 afișări
Imaginea articolului Băsescu, lui Ponta: Ar fi unfair să intraţi în alegeri fără să trimiteţi bugetul la Parlament

Traian Basescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"O să lucrăm până în luna noiembrie, venim în faţa Parlamentului cu proiectul de buget şi ne vom încadra în toate ţintele", a spus Ponta, potrivit înregistrării discuţiei de luni dintre preşedinte şi premier, înregistrare care a fost făcută publică de Administraţia Prezidenţială.

La afirmaţia preşedintelui Băsescu potrivit căreia România mai are de acoperit şi MTO (Medium Term Objectives - nr) care înseamnă vreo şase miliarde, premierul a răspuns: "O să lucrăm la toate".

"Daţi-mi sursele, că asta, povestea asta cu buna colectare, cu...", i-a spus Băsescu, premierului.

"Domnule preşedinte, când avem proiectul legii bugetului, votat la Parlament, cu siguranţă va veni la dumneavoastră sau la noul preşedinte, la promulgare", a arătat Ponta.

Traian Băsescu a replicat: "Sper să vină la mine. Ar fi unfair să intraţi în alegeri fără să trimiteţi bugetul la Parlament".

"Domnule preşedinte, ar fi unfair că o să fie un alt prim-ministru şi atunci să îşi facă bugetul cum crede. Eu aşa consider. Eu poate o să îl promulg, dar este altceva", a intervenit la rândul său Victor Ponta.

"Nu, în campanie dumneavoastră o să fiţi încă prim-ministru", a răspuns preşedintele.

"De acord", a completat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici