Băsescu: M-am întâlnit de trei ori cu Năstase, la solicitarea lui

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri dimineaţă, la Kiss FM, că a avut, în timpul mandatului, trei întâlniri cu Adrian Năstase, două la Bucureşti şi una la Predeal, la solicitarea preşedintelui CN al PSD şi că i-a spus acestuia că nu intervine pentru dosare.

34 afișări
Imaginea articolului Băsescu: M-am întâlnit de trei ori cu Năstase, la solicitarea lui

Băsescu: M-am întâlnit de trei ori cu Năstase, la solicitarea lui (Imagine din arhivă; Mihai Spiridonică/Mediafax Foto)

Referindu-se la declaraţia lui Adrian Năstase, potrivit căreia nu i-a cerut şeful statului să intervină în dosarele sale, Băsescu a afirmat că a avut trei întâlniri cu Năstase.

"Este scăparea oamenilor mici. Doar nu vă imaginaţi că îl chemam eu la mine acasă să-i spun: «Adriane, nu am nimic cu tine». A cerut el o întâlnire, a vrut să fie într-un cadru discret şi nu a fost una, au fost trei, slavă Domnului: două la Bucureşti, una la Predeal când eram în week-end. Ca foşti vecini, nu m-a deranjat faptul că a dorit să vorbească cu mine. Mă deranjează acum că nu-i bărbat să spună că el a cerut întâlnirile şi nu i le-am refuzat, chiar dacă se purtase extrem de urât cu mine în perioada premergătoare campaniei din 2004. Şi şi atunci aveam calitatea de vecini. Sunt oamenii ăştia lipsiţi de orice fel de eleganţă a relaţiilor între oameni. Stăteam cu el în acelaşi imobil, eu la parter, el la etajul întâi, mă mai şi inunda din când în când nea Nicu Văcăroiu, ce-i drept", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că a acceptat să se întâlnească cu Năstase şi că l-a "dumirit" asupra unui singur lucru, respectiv că nu intervine pe dosare.

"Acest lucru i l-am spus şi lui Adrian Năstase când a vrut să discutăm despre situaţia lui. Nu am ce să intervin. În mod egal, nu mă interesează intervenţiile în instanţă nici pentru Vântu, nici pentru Voiculescu, nici pentru...", a mai spus preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Realitatea FM, că la el acasă au venit, în timpul mandatului, pentru a le rezolva dosare, Adrian Năstase, Dinu Patriciu, S.R. Stănescu şi Ludovic Orban, liberal care vroia închiderea problemei legate de copilul pe care l-a lovit cu maşina la Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici