Băsescu: Mi-aş dori să fim parte în sistemul NATO, nu în unul bilateral

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1 TV, că şi-ar dori ca România să fie apărată în sistem NATO, aşa cum sunt apărare celelalte state europene, şi nu să facă parte dintr-un sistem bilateral, menţionând că acest subiect va fi discutat la summitul Alianţei de la Bucureşti, din 2008.

4 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Mi-aş dori să fim parte în sistemul NATO, nu în unul bilateral

Băsescu: Mi-aş dori să fim parte în sistemul NATO, nu în unul bilateral

Băsescu a spus că România nu este parte a sistemului de protecţie antirachetă.

"Mi-aş dori să nu fim parte într-un sistem bilateral, ci în sistemul NATO", a precizat şeful statului.

El a adăugat că vrea ca România să fie apărată ca stat NATO, la fel cum sunt apărate Franţa, Germania şi Belgia.

Întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui american George W. Bush potrivit cărora şi România ar putea deveni o ţintă a Iranului, Băsescu a spus că nu vrea să gândească "în acest diapazon".

Preşedintele a subliniat că este unul dintre politicienii care speră şi aşteaptă ca să fie clarificate intenţiile Iranului referitoare la fabricarea de arme nucleare. El a adăugat, cu titlu de părere personală, că nu crede că Iranul va face o armă nucleară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici