Băsescu: NATO a solicitat României din 17 martie punerea la dispoziţie a fregatei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că NATO a solicitat din 17 martie României punerea la dispoziţie a unei fregate sau a unui distrugător cu doi ofiţeri la bord pentru impunerea embargoului asupra Libiei, iar după ce s-a luat decizia, Bucureştiul a răspuns imediat.

32 afișări
Imaginea articolului Băsescu: NATO a solicitat României din 17 martie punerea la dispoziţie a fregatei

Băsescu: NATO a solicitat României din 17 martie punerea la dispoziţie a fregatei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Băsescu a reiterat faptul că România nu are cu ce să participe la operaţiuni militare.
"Şi chiar dacă ar avea cu ce, nu apreciem a fi cea mai bună soluţie, având în vedere evoluţiile de până acum", a adăugat şeful statului la Realitatea TV.
El a precizat că România respectă deciziile Consiliului de Securitate al ONU şi deciziile NATO. "Din momentul deciziei Consiliului de Securitate, România nu a mai comentat, deşi aveam alt punct de vedere", a subliniat preşedintele.
Traian Băsescu a mai declarat că NATO a solicitat României punerea la dispoziţie a fregatei încă din 17 martie, pentru impunerea embargoului, şeful statului menţionând că în privinţa impunerii "no fly zone" nici astăzi Alianţa Nord-Atlantică nu a luat decizia politică.
"Ni s-a solicitat fregata cu o săptămână înainte să se ia decizia. După ce s-a luat decizia, am răspuns imediat", a precizat preşedintele Băsescu.
Şeful statului a menţionat că, în 17 martie, cabinetul adjunctului comandantului Forţelor Aliate în Europa a transmis o circulară către toate statele privind punerea la dispoziţie a capabilităţilor declarate disponibile pentru anul 2011, iar pentru România a fost formulată solicitarea expresă de a pune la dispoziţie o fregată sau un distrugător cu doi ofiţeri la bord.
Traian Băsescu a subliniat în mai multe rânduri că este vorba despre impunerea embargoului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici