Băsescu: Negoiţă a fost propunerea PDL pentru postul de premier

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Buzău, în timpul unei vizite electorale, că Liviu Negoiţă, desemnat de şeful statului pentru postul de premier, a fost, de fapt, propunerea Partidului Democrat Liberal.

29 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Negoiţă a fost propunerea PDL pentru postul de premier

Băsescu: Negoiţă a fost propunerea PDL pentru postul de premier (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Şeful statului a făcut această dezvăluire în momentul în care a vorbit despre atuurile pe care le-ar avea Liviu Negoiţă în faţa lui Klaus Iohannis, susţinut de majoritatea parlamentară.

Printre altele, Traian Băsescu a declarat că Liviu Negoiţă a fost propus de PDL - partidul cu cel mai mare număr de locuri în Parlament - în condiţii transparente, nu în urma unor discuţii ascunse.

"Negoiţă este un om care nu a fost propus premier la Grivco, acest om a fost propus în condiţii transparente. În plus, e un om politic care angajează răspunderea unui partid pentru ce va face. Domnul Iohannis la consultări a fost propus cu un Guvern de tehnicieni care să fie evaluat în decembrie. Altfel spus, politicienii ar vrea nişte păpuşele în Guvern până se termină campania, apoi să-i evalueze şi să-i trimită acasă. România are nevoie de un Guvern stabil, cu viziuni până în 2012. Pe Liviu Negoiţă îl apreciez foarte mult cu atât mai mult cu cât este un om dedicat reformei statului. De aceea, am acceptat fără să comentez aproape propunerea pe care mi-a făcut-o PDL", a spus Băsescu.

Şeful statului a adăugat că, deşi îl cunoaşte foarte bine pe Liviu Negoiţă şi îl apreciază, nu l-ar fi acceptat pentru postul de premier în situaţia în care numele său ar fi fost înaintat pentru respectiva funcţie de Voiculescu, Iliescu sau Hrebenciuc.

"Dacă Negoiţă ar fi fost propus în urma unei discuţii dintre domnii Voiculescu, Iliescu şi Hrebenciuc puteam să-l cunosc de 50 de ani şi nu l-aş fi acceptat. Negoiţă s-a profilat cum trebuie să se profileze un om politic, fără influenţe din afara mediului politic, fără discuţii de taină, ci transparent, propus de partidul cu cele mai multe locuri în Parlament", a declarat Băsescu.

Şeful statului a adăugat că partidele care l-au propus pe Klaus Iohanis pentru postul de premier vor, de fapt, doar un nume.

"În faza iniţială, majoritatea de la Grivco vorbea de un tehnocat în funcţia de premier, am făcut această concesie neluând în calcul propunerea partidului cu cele mai multe locuri în Parlament, le-am propus un tehnocrat, dar ei voiau doar un nume. Au adus argumentul că trebuie să fie un bun gospodar. Iată, acum au un bun gospodar. Ei vor însă un nume în spatele căruia şoarecii de la Grivco să joace pe masă. Nu voi permite asta, nu am făcut concesii în tot mandatul meu, nu voi face nici în ultimele zile ale mandatului meu", a afirmat şeful statului.

Întrebat de jurnalişti ce va face în situaţia în care Parlamentul nu va da undă verde Guvernului Negoiţă, Traian Basecu a declarat: "Avem un Parlament, majorităţile se stabilesc în Parlament, nu în declaraţii, în afară. Am ce face!"

Vizita lui Traian Băsescu la Buzău s-a încheiat vineri seară, în jurul orei 18.30, după o întâlnire la Sala Sporturilor din municipiu cu câteva mii de simpatizanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici