Băsescu: Nu e mai mare prostie şi ilegalitate decât scoaterea din listă a românilor din străinătate

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri, că nu pot exista "ilegalitate mai mare şi prostie mai mare" decât scoaterea din listele electorale a cetăţenilor români plecaţi în străinătate, el precizând că deţinătorii cetăţeniei române au drepturi electorale oriunde s-ar afla.

1030 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu e mai mare prostie şi ilegalitate decât scoaterea din listă a românilor din străinătate

Băsescu: Nu e mai mare prostie şi ilegalitate decât scoaterea din listă a românilor din străinătate (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Ce i-a trecut doctorului Ponta şi lui Crin prin cap, pentru a încerca să măsluiască listele electorale, şi asta din teleconferinţa pe care au avut-o astăzi: să scoată din listele electorale pe cei care lucrează în străinătate. Ilegalitate mai mare, dar şi prostie mai mare decât asta încă nu poate exista. Trebuie să citească oamenii ăştia şi Constituţia: cei care sunt deţinătorii cetăţeniei române au drepturi electorale oriunde s-ar afla. Fie că sunt purtători de paşaport, fie că sunt purtători de buletin expirat, reţineţi, au dreptul la vot pentru că sunt cetăţeni români, de asta stau birourile de evidenţă a populaţiei deschise şi în ziua votului, să poţi să-ţi prelungeşti actul de identitate", a susţinut Băsescu.

Preşedintele suspendat a afirmat că, din câte a înţeles, Guvernul vrea să facă "un soi de recensământ".

"Înţeleg că-i scot din listă pe cei care sunt plecaţi în străinătate, şi sunt vreo 3 milioane, înţeleg că-i scot din listă pe cei care au buletinul expirat, chiar dacă sunt cetăţeni români, ce se fac cu cei care-s plecaţi în vacanţă, îi scot şi pe ăştia din listă?", a întrebat retoric Băsescu.

El a mai precizat că actualii guvernanţi trebuie să înţeleagă că pe zi ce trece se afundă "tot mai tare în minciună şi ilegalitatăţi, pe zi ce trece afundă România tot mai tare în decredibilizare".

"Nu există soluţie pentru România decât aplicarea standardelor democratice europene, ori asta nu-ţi permite să anulezi dreptul de vot al propriilor tăi cetăţeni", a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a susţinut că, dacă se vor analiza listele pe care s-a votat la referendum, se va constata că "multe sute de mii de români care nu au fost în ţară, dar figurează că au votat în satele lor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici