Băsescu: Nu există europarlamentari ai partidelor, ci doar europarlamentari români

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că pentru el nu există europarlamentari PD, PLD, PNL, PRM, UDMR, PC sau independenţi, ci doar europarlamentari români, invitându-i pe cei 35 de reprezentanţi aleşi ai României în PE să colaboreze, când doresc, cu el.

2 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu există europarlamentari ai partidelor, ci doar europarlamentari români

Băsescu: Nu există europarlamentari ai partidelor, ci doar europarlamentari români

Şeful statului a participat, vineri, la Sala Palatului, la BEC, la şedinţa solemnă de înmânare a certificatului constatator al alegerii membrilor din România în Parlamentul European, în urma scrutinului din 25 noiembrie. La eveniment au fost prezenţi judecătorul Gheorghe Florea, preşedintele BEC, membri ai BEC, europarlamentari aleşi şi reprezentanţi ai partidelor.

El a spus că euroalegerile au fost "un act politic reuşit prin modul cum s-au desfăşurat" şi i-a felicitat pe candidaţi pentru "spiritul de fair-play" în care s-a desfăşurat campania.

Băsescu i-a asigurat pe europarlamentari de sprijinul său, amintind că le-a oferit acest sprijin şi euroobservatorilor români din PE.

"Oricând veţi considera că trebuie să vă corelaţi poziţia cu Preşedinţia, vă rog să nu ezitaţi să o faceţi", le-a spus Băsescu europarlamentarilor.

Preşedintele a adăugat că pentru el nu există europarlamentari PD, PLD, PNL, PRM, UDMR, PC sau independenţi, ci doar europarlamentari români.

Băsescu a afirmat că istoria îşi va aminti de primii europarlamentari români aleşi, aşa cum îşi aminteşte de primi parlamentari aleşi în 1831 "în Valahia" şi în 1832 în Moldova.

După discursul preşedintelui, judecătorul Gheorghe Florea le-a înmânat europarlamentarilor prezenţi certificatele.

Băsescu i-a felicitat pe rând pe toţi europarlamentarii şi i-a reproşat zâmbind lui Sebastian Bodu că nu a venit îmbrăcat în costum, ci în pulover. "Tu nu ai găsit un costum?'', l-a întrebat şeful statului pe europarlamentarul PD.

Reprezentanţii PSD au dat mâna mai întâi cu Florea şi după aceea cu Băsescu, mai puţin Daciana Sârbu, care a procedat invers.

Renate Weber a fost singurul reprezentant ales al României în Parlamentul European care nu a fost felicitată de şeful statului. Europarlamentarul PNL şi preşedintele au dat mâna fără a-şi adresa vreun cuvânt.

Theodor Stolojan a fost prezentat de Florea ca "europarlamentar PNL", stârnind râsul participanţilor. Stolojan a corectat eroarea strigând: "Liberal democrat! Europarlamentar PLD!". După ce a primit certificatul, Stolojan l-a pupat pe Băsescu. Stolojan era şi el îmbrăcat în pulover, dar de data aceasta şeful statului nu a avut nimic de obiectat.

Laszlo Tokes nu a fost prezent la ceremonie, la fel ca alţi patru europarlamentari aleşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici