Băsescu: Nu mă pot plânge că din 2005 până acum SUA nu ne-au tratat ca parteneri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la TVR, că este unul dintre cei mai buni prieteni ai SUA cât timp acestea tratează România ca pe un partener, ceea ce, potrvit şefului statului, s-a şi întâmplat din 2005, Statele Unite sprijinind Bucureştiul "în situaţii extrem de dificile".

2 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu mă pot plânge că din 2005 până acum SUA nu ne-au tratat ca parteneri

Băsescu: Nu mă pot plânge că din 2005 până acum SUA nu ne-au tratat ca parteneri

"Vă asigur că sunt unul din cei mai buni prieteni ai Statelor Unite atât timp cât, prin comportamentul lor, Statele Unite ne tratează ca parteneri. Şi nu mă pot plânge că din 2005 până acum Statele Unite nu ne-au tratat ca parteneri. Ne-au sprijinit, sunt lucruri care se pot spune mai puţin. Ne-au sprijinit în situaţii dificile, extrem de dificile, şi la OSCE, şi în alte structuri, când, practic, spre exemplu, am fi putut să pierdem angajamentele de la Istanbul făcute de Federaţia Rusă de a-şi retrage trupele din Transnistria ca, de altfel, şi din Georgia", a spus Băsescu.

El a adăugat că a avut discuţii "de zi, de noapte, cu şefi de delegaţii ai Statelor Unite, anunţat de delegaţia noastră de la Externe, şi ne-au ajutat".

"Deci, avem un parteneriat extrem de important cu Statele Unite, dar uitaţi-vă că Statele Unite, cunoscând poziţia noastră din 2005 legat de Kosovo, nu au făcut niciun fel de presiune asupra României", a spus Băsescu.

Întrebat dacă au existat alte state care au făcut presiuni asupra României pe acest subiect, el a răspuns: "Nu, nimeni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici