Băsescu: Nu trebuia să las relaţia cu presa numai în mâna intermediarilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Realitatea FM, că singurul lucru pe care regretă că nu l-a făcut în acest mandat deşi putea să-l facă este menţinerea relaţiei cu presa, afirmând că nu a făcut acest lucru din cauza timpului şi a punctului de vedere al consilierilor.

51 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu trebuia să las relaţia cu presa numai în mâna intermediarilor

Băsescu: Nu trebuia să las relaţia cu presa numai în mâna intermediarilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu trebuia să las relaţia cu presa numai în mâna intermediarilor", a declarat Traian Băsescu. El a mai spus că "trebuia" să aibă o relaţie directă cu presa.

Întrebat care au fost cauzele pentru care nu a avut această relaţie, şeful statului a răspuns: "Timpul şi punctul de vedere al consilierilor".

În 20 noiembrie, într-o emisiune la B1 TV, Traian Băsescu a declarat: "Eu am făcut greşeala să am o excesivă încredere că o face cineva pe interfaţa în relaţia mea cu ziariştii cu care am avut o relaţie amicală. Şi am greşit. Iar când mi-am dat seama, era prea târziu, putea părea slugărnicie".

Întrebat dacă persoana despre care credea că este interfaţă nu a făcut acest lucru, Băsescu a răspuns: "A făcut-o, dar a făcut-o incorect de multe ori. Deci, dintr-o dată, eu am întrerupt legătura cu oameni cu care eu aveam o legătură normală".

"Am greşit fundamental pentru că ce-mi era, domnule Cristoiu, să vă mai dau un telefon din când în când să vă spun «Ce faci, maestre? Cum îţi e?» Ce-mi era? Ce-mi era?", s-a adresat Băsescu jurnalistului Ion Cristoiu, aflat atunci în studio.

Întrebat dacă ruperea legăturilor cu unii ziarişti a fost din greşeală sau intenţionat, Băsescu a răspuns: "Nu, nu. Şi mie mi-a convenit. Mi-a convenit pentru că era comodă, (…) agenda devenind una criminală".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici