Băsescu: Obiectivul meu major este să-mi asigur un guvern prietenos pentru un viitor mandat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-o emisiune difuzată sâmbătă de TVR1, că obiectivul său major este să-şi asigure un guvern prietenos într-un viitor mandat, menţionând că a văzut ce înseamnă o bună colaborare cu Executivul în primul an şi jumătate de mandat al Guvernului Tăriceanu.

9 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Obiectivul meu major este să-mi asigur un guvern prietenos pentru un viitor mandat

Băsescu: Obiectivul meu major este să-mi asigur un guvern prietenos pentru un viitor mandat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a afirmat, răspunzând unei întrebări, că îşi doreşte un al doilea mandat de preşedinte pentru că nu a fost mulţumit de primul, întrucât nu a reuşit să realizeze unele obiective.

Întrebat ce îl determină să creadă că, în cazul în care va câştiga scrutinul prezidenţial, peste cinci ani va fi mai mulţumit, Băsescu a răspuns: "Am învăţat un lucru fundamental: aranjamentul constituţional nu-i permite unui preşedinte să-şi realizeze programul dacă nu are un guvern prietenos, un prim-ministru cu care să poată colabora. Asta-i Constituţia nostră. Din acest motiv spun - şi aici orice încercare de a nu fi corect ar fi deplasată - din acest motiv vă spun că obiectivul meu major este să-mi asigur un guvern prietenos pentru un viitor mandat, pentru că am văzut ce se poate face cu guverne cu care poţi colabora. Cu guvernul Tăriceanu am colaborat forte bine în primul an şi jumătate, de asta a fost posibil să tăiem toate steguleţele acelea care condiţionau intrarea (în UE - n.r.) la 1 ianuarie 2007".

El a adăugat că în acea perioadă "s-a colaborat foarte bine" cu guvernul, după care a intervenit "aranjamentul PNL-PSD care a permis eliminarea PDL de la guvernare şi pe urmă suspendarea preşedintelui".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici