Băsescu participă la Bruxelles la summit-ul PPE şi la Consiliul European de vară

Preşedintele Traian Băsescu va participa, miercuri şi joi, la Bruxelles, la summit-ul PPE şi la lucrările Consiliului European de vară, informează Preşedinţia.

71 afișări
Imaginea articolului Băsescu participă la Bruxelles la summit-ul PPE şi la Consiliul European de vară

Băsescu participă la Bruxelles la summit-ul PPE şi la Consiliul European de vară (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Principalele obiective ale reuniunii Consiliului European vizează adoptarea strategiei UE 2020 pentru ocupare şi creştere economică, consolidarea guvernării economice a Uniunii Europene, adoptarea poziţiei Uniunii pentru summit-ul G-20 de la Toronto (26-27 iunie 2010) şi analiza impactului trecerii la o ţintă UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră mai mare de 20%.

În opinia României, Strategia UE 2020 este un instrument esenţial pentru relansarea durabilă a economiei UE şi constituie un cadru adecvat pentru adoptarea reformelor structurale necesare pentru statele membre, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

"În acest context, liderii europeni vor evalua progresele înregistrate în fixarea ţintelor naţionale şi eforturile întreprinse pentru înlăturarea blocajelor care limitează creşterea economică. Şefii de stat şi de guvern vor trece, de asemenea, în revistă stadiul discuţiilor privind măsurile de consolidare a coordonării politicilor economice ale statelor membre UE, pe baza Comunicării Comisiei Europene din 12 mai a.c. şi a activităţii grupului de lucru operativ prezidat de preşedintele Herman Van Rompuy. Alte puncte de pe agenda Consiliului includ: decizia de aderare a Estoniei la spaţiul euro, demararea de către Islanda a negocierilor de aderare la UE, pregătirea poziţiei Uniunii Europene pentru participarea la summit-ul ONU privind Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu va participa miercuri, la lucrările summit-ului Partidului Popular European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici