Băsescu participă la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Sfântul Iosif - FOTO şi VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, duminică, la oficierea Sfintei Liturghii de către preoţii Catedralei romano-catolice Sfântul Iosif, slujba fiind ţinută în memoria victimelor accidentului aviatic în care şi-a pierdut viaţa şi preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski.

240 afișări
Imaginea articolului Băsescu participă la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Sfântul Iosif - FOTO şi VIDEO

Băsescu participă la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Sfântul Iosif (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Preşedintele a fost însoţit de Prima Doamnă, Maria Băsescu.

Înainte de plecare preşedintele şi soţia sa au strâns mâna ambasadorului Poloniei, preotului paroh al catedralei, după care au plecat de la catedrală, la 11.35, Traian Băsescu spunând că va merge în Polonia, dacă vor fi organizate funeralii naţionale pentru preşedintele Kaczynski.

La slujbă au mai fost prezenţi miniştrii Teodor Baconschi, Mihail Şeitan, consilieri prezidenţiali, ambasadorii Poloniei (împreună cu soţia), Statelor Unite, Elveţiei.

Slujba, la care au asistat peste două sute de credincioşi, a fost oficiată de arhiepiscopul romano-catolic al Bucureştiului, Ioan Robu.

Video Stirileprotv.ro

"Biserica catolică locală din România, prin Arhiepiscopia romano-catolică de Bucureşti, îşi exprimă solidaritatea cu poporul polonez în aceste momente tragice în care şi-a pierdut viaţa preşedintele ţării, Lech Kaczinsky împreună cu multe personalităţi publice de prim rang", se spune într-un comunicat de presă, remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

Un avion Tupolev 154, la bordul căruia se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizare într-o pădure din apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei, provocând moartea tuturor persoanelor aflate la bord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici