Băsescu: PDL a cerut să transmită o propunere de premier, renunţând la candidatura anunţată marţi

Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri, că PDL, renunţând la candidatura anunţată la consultările de marţi, a făcut solicitarea să poată transmite o propunere de prim-ministru la Preşedinţie, plecând de la premisa că este partidul cu cel mai mare număr de parlamentari.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu: PDL a cerut să transmită o propunere de premier, renunţând la candidatura anunţată marţi

Băsescu: PDL a cerut să transmită o propunere de premier, renunţând la candidatura anunţată marţi (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Astăzi (miercuri - n.r.), PDL, renunţând la candidatura pentru funcţia de prim-ministru anunţată ieri (marţi - n.r.), în consultări, a făcut solicitarea să poată să transmită şi el o propunere pentru funcţia de prim-ministru la Preşedinţie, plecând de la premisa că este partidul cu cel mai mare număr de parlamentari, aşa cum a rezultat din alegeri", a anunţat Traian Băsescu.

El a amintit că, în calitate de şef al statului, a desemnat premieri doar de la partidele sau alianţele politice înregistrate juridic, care au câştigat cele mai multe mandate de parlamentari.

Totodată, Băsescu a invocat prevederile articlolului 103 din Constituţia României, susţinând că responsabilitatea de a forma o majoritate parlamentară aparţine primului-ministru desemnat.

"Nicio presiune nu mă va face să încalc litera şi spiritul Constituţiei. Majoritatea trebuie să şi-o formeze primul-ministru desemnat. Dacă nu poate să-şi formeze o majoritate, după 10 zile depune mandatul. Nu voi face nicio abatere de la Constituţie la sfârşit de mandat", a mai spus Băsescu.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, marţi seară, după consultările de la Palatul Cotroceni, că democrat-liberalii îl susţin în continuare pe Emil Boc pentru funcţia de premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici