Băsescu: Pentru turul al doilea, ar trebui cel puţin trei dezbateri, "dacă nu una în fiecare zi"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, în opinia sa, înainte de turul al doilea al prezidenţialelor ar trebui organizate cel puţin trei dezbateri pe teme precum politica externă şi de securitate, reforma statului şi viziunea despre România.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Pentru turul al doilea, ar trebui cel puţin trei dezbateri, "dacă nu una în fiecare zi"

Băsescu: Pentru turul al doilea, ar trebui cel puţin trei dezbateri, "dacă nu una în fiecare zi" (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"Cred că ar trebui să ne focusăm acum pe dezbateri care vizează în mod deosebit atitudini şi atribuţiuni ale preşedintelui României, în conformitate cu Constituţia", a spus preşedintele.

"Cred că ar trebui să avem o dezbatere pe politica externă şi securitate, o altă dezbatere pe reforma statului - în care preşedintele trebuie să fie implicat pentru că este parte a statului - şi o a treia dezbatere care să vizeze viziunea despre România", a spus Băsescu.

El a adăugat că ar trebui făcute cel puţin trei dezbateri, "dacă nu una în fiecare zi".

"Este ceea ce eu cred, dar nu ştiu dacă ne vom putea înţelege", a mai declarat Traian Băsescu.

Înaintea turul întâi al alegerilor prezidenţiale a avut loc o dezbatere, la Cluj, între Traian Băsescu şi Crin Antonescu. O dezbatere convenită de staff-urile de campanie, care ar fi trebuit să aibă loc la TVR, între primii cinci candidaţi conform sondajelor de opinie (Traian Băsescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu, Kelemen Hunor şi Sorin Oprescu), a fost anulată.

În ultima zi a campaniei electorale pentru turul întâi a avut loc o dezbatere între Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Crin Antonescu, organizată de IPP la Palatul Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici