Băsescu: Ponta, Tăriceanu şi Hunor, liota asta cu profitori au trecut să facă ce ştiu mai bine, şantaj

Preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a spus, miercuri, că Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu şi Kelemen Hunor, liderii Pro România, ALDE şi respectiv UDMR „au uitat" că discutau despre formarea unui nou guvern cu PNL înainte de moţiune, în momentul de faţă fiind vorba despre „şantaj".

1157 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ponta, Tăriceanu şi Hunor, liota asta cu profitori au trecut să facă ce ştiu mai bine, şantaj

Băsescu: Ponta, Tăriceanu şi Hunor, liota asta cu profitori au trecut să facă ce ştiu mai bine, şantaj

„N-au niciun interes să aibă un PMP care n-a făcut nici compromisuri pentru alegeri, nici nu s-a dus cu căciula în mână să se lipească de partide mai mari ca să intre în Parlament. Nu mă surprinde abordarea lor, pentru că nici măcar nu au o logică. Eu nu mai sunt în conducerea PMP-ului, am predat-o. După cum vedeţi, PMP vine cu o garnitură în această campanie pe care nu o are niciunul dintre partidele conduse de Ponta, Tăriceanu şi Kelemen Hunor. Interesul PMP-ului este să răspundă, dacă este chemat, unui imperativ major al ţării, să existe un guvern. Pe mine mă surprinde, cum liota asta cu profitori ai politicii, cu Ponta, Tăriceanu şi Hunor au uitat că înainte de căderea Guvernului Dăncilă vorbeau şi de instalarea unui nou guvern. În momentul de faţă au trecut să facă ce ştiu ei mai bine, şantaj", a declarat, la Digi24, europarlamentarul PMP Traian Băsescu.

„Asta nu le va spăla nimeni pentru că sunt responsabili de faptul că România nu are un guvern. Ei cu gura lor au susţinut ideea preşedintelui Iohannis şi a lui Ludovic Orban pentru o moţiune de cenzură care să îndepărteze Guvernul Dăncilă, pe bună dreptate, iar acum au trecut la tot soiul de condiţii şi condiţionalităţi. Oare de ce nu au spus că nu au nevoie de cele 18 voturi ale PMP înainte de votul la moţiune, spre exemplu?", a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a spus despre cei trei lideri ai ALDE, Pro România şi UDMR că au contribuit la criza politică din România, având fiecare propriile interese.

„Dacă oamenii ar avea caracter şi mă refer la cei trei pe care i-am nominalizat înainte, ar trebui să treacă (Guvernul-n.red.), pentru că nimic nu justifică renunţarea la a fi partener şi la instalarea noului Guvern, nu numai la dărâmarea vechiului guvern. Împreună au participat la o trimitere în criză politică a României. Trebuie să aibă minimă responsabilitate. Nu au nicio justificare să pună tot soiul de condiţii lui Ludovic Orban. Oamenii aceştia au obţinut ceva. Fiecare a avut interesul lui. Spre exemplu, Ponta a avut interesul să fie jucător între Pro România şi un PSD cu guvernul căzut. Călin Popescu Tăriceanu a avut interesul comun cu al lui Ponta de a o slăbi pe Dăncilă ca să poată să îşi propulseze candidatul, pe Mircea Diaconu către prezidenţiale. Kelemen Hunor, nesatisfăcut de faptul că după plecarea lui Dragnea, doamna Dăncilă nu a mai răspuns angajamentelor lui Dragnea cu privire la autonomie şi ce mai bat câmpii liderii UDMR, de asemenea s-a răcorit pe Dăncilă votând căderea, dar începând un nou şantaj la construcţia noului guvern", a declarat Băsescu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri seară, la România TV, că nu acceptă intrarea PMP la guvernare atâta timp cât Traian Băsescu, „un turnător al Securităţii", este la conducerea partidului.

„Am mai spus foarte clar că nu are ce să caute în guvernare PMP, care e condus de un turnător al Securităţii. O minimă igienă morală trebuie făcută. Eu ştiu că nu intră Traian Băsescu, dar atâta timp cât Traian Băsescu este patronul acestui partid, trebuie să îşi asume de a-l avea pe Traian Băsescu preşedite dovedit informator al Securităţii", a afirmat politicianul.

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat că vor exista, joi, discuţii oficiale cu ALDE, în vederea susţinerii noului Guvern PNL. Orban a avut, deja, o întrevedere, miercuri, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul liberalilor a adăugat că ultima rundă de negocieri va avea loc marţi sau miercuri. Întrebat, marţi seara la Digi 24, care sunt numele persoanelor care vor face parte din Guvern, Ludovic Orban a spus că va anunţa echipa după finalizarea discuţiilor cu formaţiunile politice parlamentare.

Guvernul Orban va avea o configuraţie de maxim 16 ministere.

Joi urmează discuţii cu Pro România şi UDMR pentru negocierile în vederea formării unui Guvern, au spus surse politice, pentru MEDIAFAX. Liberalii vor negocia, vineri, şi cu USR pe această temă.

Taguri:
băsescu,
guvern,
pmp

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici