Băsescu: Prea puţini români spun că de vină pentru nefuncţionarea justiţiei este CSM

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Hotnews, că prea puţini români spun că de vină pentru nefuncţionarea justiţiei este CSM şi preferă să atribuie responsabilitatea politicienilor, Guvernului şi preşedintelui, soluţia fiind modificarea legii.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Prea puţini români spun că de vină pentru nefuncţionarea justiţiei este CSM

Băsescu: Prea puţini români spun că de vină pentru nefuncţionarea justiţiei este CSM (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Ştim din toate rapoartele din 2007 şi până acum, că CSM-ul nu a fost structură care să catalizeze evoluţia pozitivă a justiţiei din România. Dimpotrivă, de multe ori a fost doar o organizaţie sindicală. Iar acest fapt trebuia să ne facă demult, pe noi, că oameni politici, să modificăm legea de modificare a CSM, să readucem atribuţiuni importante la ministerul de Justiţie pentru a putea să ne îndeplinim obligaţiile în raport cu partenerii externi, dar şi obligaţiile faţă de români", susţine Băsescu la Hotnews.

El apreciază că "prea puţini români spun că de vină pentru nefuncţionarea justiţiei este CSM".

"De regulă, ei atribuie responsabilitatea politicienilor, Guvernului, preşedintelui. Şi atunci, dacă suntem încărcaţi cu această responsabilitate, trebuia să acţionăm prin modificarea legii. Acum, eu nu mai am nici un dubiu că aceasta este soluţia", afirmă preşedintele, potrivit Hotnews.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că niciun sistem de justiţie din UE nu a făcut atâta rău vreunei ţări precum cel românesc, apreciind că CSM nu a funcţionat corespunzător în mandatul trecut şi "a adus România acolo unde a adus-o din punctul de vedere al credibilităţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici